SEGRE

El jurat popular declara culpable d'homicidi dolós el caçador que va disparar a un pagès a Tàrrega

Ara serà el tribunal de l’Audiència de Lleida l’encarregat de fixar la pena

L'acusat, aquest dilluns a l'Audiència de Lleida.

Comença el judici contra el caçador acusat de matar un agricultor a TàrregaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular ha declarat aquest divendres culpable d’homicidi dolós (hi veu intencionalitat) Francisco Martín, el caçador acusat de disparar mortalment a Ramon Ribera, veí de Santa Maria de Montmagastrell, el desembre del 2014 al vedat de caça d’aquest nucli de Tàrrega.

El jurat, que ha emès el seu veredicte sense unanimitat (8 a 1), veu un agreujant de superioritat en el delicte i ha demanat que s’apliqui a l’acusat l’indult parcial.

Ara, el tribunal de l'Audiència de Lleida, que s’ha mostrat favorable a que l’acusat demani l’indult parcial, serà l’encarregat de fixar la pena.

Es dóna la circumstància que l’última jornada del judici, celebrada ahir dijous, va comportar alguns canvis en les acusacions. D’aquesta forma, la Fiscalia va rebaixar la seua petició de pena de 13 a 10 anys de presó per un delicte d’homicidi dolós al contemplar l’atenuant de reparació del dany, atès que l’acusat ja ha pagat la indemnització als familiars de la víctima. També l’acusació particular exercida pels germans de la víctima, representada per l’advocat Enric Rubio, va modificar les seues conclusions i va passar de 20 a 15 anys per un delicte d’assassinat, mentre que l’acusació de la filla, exercida pel lletrat Dani Ibars, va baixar de 20 anys per assassinat a cinc per homicidi dolós i, alternativament, a dos anys i mig per homicidi imprudent.

Els fets van ocórrer el matí del 18 de desembre del 2014 en un camí del vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell quan l’acusat va disparar amb la seua escopeta de caça a la víctima, de 53 anys, que va morir a l’acte.

tracking