SEGRE

URBANISME REGULACIÓ

Artesa canvia el POUM al reduir-se el trànsit al centre

Des de l’entrada en servei de la variant de la C-14 el 2011 || Eliminen rotondes i redissenyen els accessos a la població

El carrer Bisbe Bernaus del centre d’Artesa, que serà reformat.

El carrer Bisbe Bernaus del centre d’Artesa, que serà reformat.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variant de la C-14 a Artesa de Segre, inaugurada fa més de sis anys, l’estiu del 2011, ha provocat que el consistori d’Artesa hagi optat per canviar el POUM per adaptar-lo a la disminució de trànsit al centre de la població a causa de l’entrada en servei de la variant.

Les modificacions se centren en la construcció de les quatre rotondes que estaven previstes en els accessos de la població, de les quals només se’n manté una, se n’eliminen dos i la quarta es convertirà finalment en una intersecció.

La variant de la C-14 ha disminuït el trànsit i el consistori ha de fer un plantejament més realista

Així mateix, l’alcalde de la localitat, Domènec Sabanés, va explicar que la rotonda que es manté és la prevista davant de la gasolinera i que donarà accés al pavelló municipal, “encara que es plantejarà amb altres dimensions i serà semblant a la que hi ha davant del cementiri”, va dir. Un altre dels canvis es materialitzarà en l’accés de la carretera de Tremp on se suprimeix una rotonda per una intersecció.

En aquest sentit, el primer edil va apuntar que no hi ha una data d’execució per a aquestes obres.

La variant de la C-14 a Artesa ha permès reduir a la meitat el trànsit diari pel centre de la localitat (abans de la construcció de la via se situava entorn dels 6.000 vehicles diaris). D’altra banda, també ha aportat més qualitat de vida i una significativa disminució del trànsit pesant.

El consistori preveu abordar durant el primer trimestre del 2018 l’última fase del projecte de rehabilitació del pla de barris que inclou els carrers Bisbe Bernaus, Església, Travessera i la zona dels porxos. El projecte, que preveu una inversió de prop de 500.000 euros, serà finançat a través d’una ajuda de la Diputació, el consistori i amb les contribucions especials dels veïns. De fet, la setmana passada, el consistori es va reunir amb els veïns d’aquests carrers per determinar l’inici de les obres i la quantitat que hauran de pagar per aquests treballs.

El projecte preveu la urbanització de les vies, que seran cobertes amb llambordes i alhora s’adaptaran a la resta d’obres.

tracking