SEGRE

TEMPORAL FRED

El desembre arranca congelat i amb neu que permet obrir 66 km nous de pistes d'esquí

Temperatures de fins a 20 graus negatius a les comarques del Pirineu || Boí Taüll, Espot i Port Ainé inauguren temporada amb un augment de visitants respecte al primer dia de la campanya anterior

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’onada de fred que viu Catalunya i que s’allargarà durant els propers dies va provocar que es registressin ahir temperatures de 20 graus negatius a la Pica d’Estats i de 15 sota zero a Espot, Certascan i Boí, segons les dades del servei meteorològic de Catalunya (Meteocat). Les nevades van obligar a utilitzar cadenes en els accessos al pla de Beret i al port de la Bonaigua i en altres carreteres del Pirineu.

A més, la major part de les estacions d’esquí alpí de Lleida van inaugurar la temporada i aquest cap de setmana es podrà esquiar en almenys 66 quilòmetres nous de pistes i els dominis treballaran per poder arribar al pont de desembre amb la major part possible de les instal·lacions obertes als esquiadors. En aquest sentit, tant el sector de l’esquí com el turístic augura uns molt bons resultats per a la setmana que ve (vegeu SEGRE d’ahir).

El temporal de fred i neu s’allargarà durant el cap de setmana i les temperatures continuaran baixant

Baqueira, que va començar la campanya el 18 de novembre, ampliarà la seua superfície fins als 118 quilòmetres i ja treballen en la producció de neu. A Espot i Port Ainé, el temporal va aportar 5 centímetres de neu nova i les baixes temperatures van permetre seguir amb la innivació a les pistes i doblar la superfície esquiable per a la jornada d’avui. Segons van assegurar des de l’estació, veïns dels Pallars es van atansar a aquests equipaments aprofitant l’entrada gratuïta. Van apuntar també que s’havia notat una afluència de visitants més gran que el primer dia de la camapanya d’hivern anterior.

Boí Taüll va començar ahir la campanya amb 5 quilòmetres i una jornada de portes obertes. Així mateix, els adults podran esquiar en aquestes instal·lacions amb un preu reduït durant el cap de setmana. A Tavascan també va nevar, encara que fonts de l’estació van explicar que el temporal no canvia els plans d’obertura i que la intenció és obrir pel pont, malgrat que ja hi havia uns vint-i-cinc centímetres de gruix de neu a la cota 1.700. Des de Port del Comte van informar que a la tarda es van registrar ratxes de vent que perjudicaven la producció de neu. La previsió és que avui puguin obrir amb un parell de quilòmetres i també la zona de trineus.

La neu va baixar ahir fins als 100 metres d’altitud, com per exemple a les Borges Blanques, on els veïns van poder veure un fibló durant una breu tempesta. Es tracta d’una espècie de petit tornado que no arriba a tocar terra i que, en aquest cas, no va causar cap desperfecte material.

Tant a les Garrigues com al Pla d’Urgell, dos de les comarques del pla on es va poder veure la neu, la precipitació més abundant va ser en forma d’aigua o aiguaneu. De fet, Protecció Civil va llançar al voltant de les 15.00 hores una prealerta per risc de tempesta de calamarsa i l’alerta per fonts vents, es va activar el pla Neucat al Pirineu i el 112 va rebre una trucada des de la Segarra pel temporal.

A l’Urgell, la neu es va deixar veure a la serra del Tallat, que fa de límit natural entre aquesta comarca i la Conca de Barberà.

El Meteocat va informar que el fred i la neu s’allargaran durant el cap de setmana i acabaran deixant més de mig metre de neu en alguns punts del Pirineu, especialment a la cara nord de la serralada.

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.EDGAR ALDANA

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.EDGAR ALDANA

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.

Vielha va ser un dels municipis de Lleida on va nevar durant el dia d’ahir.EDGAR ALDANA

tracking