SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Liciten la nova escola d'Almenar i l'obra de l'institut de Torrefarrera

Infraestructures treu a concurs les obres dels dos centres per 10,5 milions

L’aula objecte de queixes a l’escola Els Minairons.

L’aula objecte de queixes a l’escola Els Minairons.AMPA ELS MINAIRONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat ha tret a concurs les obres per a la nova escola de Primària d’Almenar i per a l’edifici per a l’institut de Secundària de Torrefarrera, que es va inaugurar amb mòduls prefabricats. Els pressupostos d’aquestes dos licitacions sumen 10,5 milions d’euros i arriben després d’anys de reivindicacions d’aquests municipis.

Fa més d’una dècada que Almenar reclama la nova escola. L’actual és massa petita i obliga a impartir classes en espais com el gimnàs. A més, l’edifici està deteriorat i té esquerdes. El concurs per construir la nova escola preveu un centre amb més capacitat, d’una línia i mitja, amb un pressupost inicial de 4,07 milions d’euros. Aquesta s’ubicarà a prop del pavelló poliesportiu que, una vegada que obri la nova escola, farà també les funcions de gimnàs per als escolars.

Les famílies dels 18 alumnes d’Infantil es plantegen no portar-los a classe pel fred a l’aula

L’empresa adjudicatària tindrà un any i mig de termini per completar les obres i l’obertura s’estudia per al setembre del 2019. L’alcaldessa, Teresa Malla, es va mostrar satisfeta. “Després de tants anys, per fi sembla que veiem la llum.”

Quant a l’institut de Secundària de Torrefarrera, el pressupost de licitació ascendeix a 6,49 milions d’euros destinats a dotar el centre d’un edifici definitiu, d’acord amb un projecte que preveu també la demolició dels fonaments construïts en el seu dia amb l’objectiu d’instal·lar-hi a sobre els mòduls provisionals que acullen actualment les aules.

D’altra banda, les famílies d’alumnes del col·legi Els Minairons de Ribera de Cardós (Vall de Cardós) es plantegen la possibilitat de deixar de portar a classe els 18 alumnes d’educació infantil si després de les festes de Nadal l’aula d’aquests escolars de P3, P4 i P5 continua sense tenir calefacció, després d’una setmana en què han tingut temperatures dins de la classe de fins a 5 graus (vegeu SEGRE d’ahir). Així ho van corroborar representants dels familiars, si bé van puntualitzar que no han pres encara una decisió sobre això.

tracking