SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Augmenten els serveis de guia a la reserva de Boumort durant la brama

Segons les empreses especialitzades, cada cop hi ha més demanda per veure els cérvols

Observadors a Boumort durant la brama d’enguany.

Observadors a Boumort durant la brama d’enguany.RUTES 4X4 IGNASI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres de les empreses que ofereixen serveis de guia a la Reserva Nacional de Caça de Boumort durant la brama del cérvol han detectat aquest any que les persones interessades a contractar les seues activitats han crescut notablement. En concret, entre mitjans de setembre i mitjans d’octubre d’enguany (mentre dura el període de zel del cérvol) n’han rebut 364. Fonts d’aquestes empreses van explicar que la demanda per fotografiar cérvols ha crescut aquesta temporada i que han detectat que els visitants prefereixen llogar un vehicle sencer en lloc de compartir-lo, encara que no l’omplin.

Així mateix, la brama ha estat més curta enguany a causa d’aspectes climatològics, però van destacar que respecte a l’any passat ha augmentat el nombre de serveis oferts. A aquestes dades faltaria sumar el nombre de visitants que van passar pels punts d’informació de Boumort, ja que des de la reserva de caça encara no tenen aquestes xifres.

L’any passat van ser 1.588 les persones que es van atansar a aquest espai durant la brama. Per la seua part, el patronat de Turisme de la Diputació va explicar a començaments de la campanya de la brama que hi ha 13 empreses que ofereixen activitats relacionades amb aquesta activitat a la demarcació i va assegurar que s’ha anat convertint en els últims anys en un reclam turístic important del Pirineu, també en altres espais com el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el del Cadí-Moixeró i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.

Val a recordar que abans que s’iniciés la temporada centenars de persones ja havien reservat plaça per als serveis de guia i que les empreses tenien els caps de setmana plens gairebé un mes abans que comencés. El departament d’Agricultura també va posar en marxa els punts d’informació a la reserva de caça de l’Alt Pallars.

La Reserva Nacional de Caça de Boumort s’estén pels municipis d’Abella de la Conca, Baix Pallars i Conca de Dalt, al Pallars Jussà, i les Valls d’Aguilar, a l’Alt Urgell. Té una extensió de més de 13.000 hectàrees en les quals viu una important població de cérvols. La màxima altura s’acosta als 2.000 metres al cim de Boumort.

tracking