SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Maldà escalfarà amb biomassa l'ajuntament i la residència

Feta amb podes de vinya i olivera, substituirà la caldera de gasoil

L’edifici acull l’ajuntament, la residència i el centre de dia.

L’edifici acull l’ajuntament, la residència i el centre de dia.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Maldà substituirà la caldera de gasoil de l’edifici que acull l’ajuntament i la residència per una caldera de biomassa per “estalviar un 70 per cent a la factura i contaminar menys”, segons l’alcalde, Sebastià Mata. El projecte preveu treballar amb biomassa agrícola en lloc de la forestal, a partir de les podes i replantacions de vinya, oliveres i ametllers.

Mata va destacar que “d’aquesta forma aprofitem els recursos del territori”. Va apuntar que “estem buscant sinergies amb entitats de la zona com la cooperativa L’Olivera de Vallbona, per impulsar el projecte i converses amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya”.

La instal·lació ha sortit a concurs per un total de 148.048 €. Haurà d’estar instal·lada al febrer i es pretén amortitzar la inversió en un termini de 5 a 7 anys.

L’ajuntament de Maldà s’ha vist obligat a renovar el sistema de calefacció després de dur a terme l’ampliació de la residència i el centre de dia. La biomassa és el més rendible ja que “l’edifici té un consum molt elevat” pels usos que té.

tracking