SEGRE

INFRAESTRUCTURES TRANSPORT

Tàrrega comptarà amb una nova estació d'autobusos als antics molls de Renfe

L’objectiu és posar-la en marxa a finals del 2019 || Llum verda de Territori i Sostenibilitat, que ha licitat la redacció del projecte, que comportarà una inversió de més de 700.000 euros

La zona on es construirà la nova estació d’autobusos.

La zona on es construirà la nova estació d’autobusos.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat construirà una nova estació d’autobusos a Tàrrega que s’ubicarà al costat de l’estació de trens, concretament als antics molls de càrrega i descàrrega de Renfe. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va explicar ahir que l’objectiu és que aquest nou equipament pugui posar-se en marxa a finals del 2019 i va avançar que l’obra representarà una inversió de més de 700.000 euros.

Territori i Sostenibilitat acaba de treure a licitació la redacció del projecte constructiu. L’alcaldessa va celebrar la notícia que aquest dilluns passat li va comunicar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font i, entre els principals avantatges de la nova ubicació, va destacar que “l’entrada i sortida d’autobusos fins a connectar amb l’autovia A-2 serà molt més directa i senzilla”.

La nova infraestructura tindrà millors connexions amb el centre de la ciutat i facilitarà els accessos

En l’actualitat, per arribar a l’estació de busos han de travessar tota la capital, cosa que genera problemes de mobilitat a la zona cèntrica o bé han de passar per la circumval·lació de la Via Lacetània, fet que allarga els viatges.

Perelló també va posar en relleu que “aquest nou equipament facilitarà que cada hora pugui sortir des d’un mateix punt de la ciutat un servei de transport públic”. Val a destacar que a la vora del nou espai ja existeix una gran zona de pàrquing lliure de 1.270 metres quadrats per a 121 vehicles, que unirà la futura estació d’autobusos i la de trens i que, segons Perelló, “es mantindrà en el futur”.

La rehabilitació dels antics molls de Renfe era una assignatura pendent dels diferents consistoris de la capital de l’Urgell ja que es troben bastant deteriorats, amb el perill que això pot representar per a la ciutadania en una zona cèntrica al costat del tram urbà de la carretera C-14.

Amb referència a l’actual estació, que quedarà tancada i situada al carrer Migdia al costat del riu Ondara, Perelló va explicar que estudien diferents possibilitats d’ús d’aquest espai cèntric al costat de la plaça de les Nacions i l’Espai MerCat, i que també disposa d’una gran zona d’estacionament.

L’actual estació d’autobusos de la capital de l’Urgell es va construir a la dècada dels anys noranta. La nova reforçarà els serveis que ofereix.

Pla especial per a l’ús de sòl industrial a la zona de Boscarró

La comissió d’Urbanisme va debatre ahir el pla parcial d’ús industrial denominat Boscarró Sud. L’ajuntament de la capital de l’Urgell confecciona un nou ús de solars i naus disponibles en sòl industrial amb l’objectiu de facilitar les empreses que els ocupin. La iniciativa coincideix amb el màxim desenvolupament dels dos nous polígons industrials del Boscarró. D’altra banda, l’Institut Català del Sòl va vendre a Torrons Vicens una parcel·la de més de 25.000 metres quadrats del sector la Torre d’Agramunt per 653.493,37 euros, on l’empresa desenvoluparà un projecte que generarà cinquanta llocs de treball.

tracking