SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Senyals d'obra a Tres Ponts i els veïns demanen “mínima afectació”

La plataforma veïnal recorda que és el principal accés a la Seu d’Urgell i Andorra || Operaris d’Acciona i Copcisa desbrossen també l’accés a la futura galeria

Senyalització d’obres al tram de la C-14 on es construirà el túnel de Tres Ponts.

Senyalització d’obres al tram de la C-14 on es construirà el túnel de Tres Ponts.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La construcció del nou túnel de Tres Ponts entre Organyà i Montant de Tost comença a prendre forma amb la senyalització del tram en obres a la C-14 i el desbrossament dels terrenys que ocuparà el futur accés a una de les boques d’aquest pas subterrani. Mentre els operaris de les empreses adjudicatàries, Acciona i Copcisa, porten a terme aquestes tasques prèvies a la carretera actual, la plataforma veïnal que reclama seguretat viària en aquest tram reclama adoptar totes les mesures possibles per reduir al “mínim” l’afectació al trànsit mentre durin els treballs. Així ho plantejarà aquest col·lectiu a la pròxima sessió de la comissió de seguiment de les obres, prevista per dilluns.

“Demanarem que els responsables prenguin les mesures adequades per entorpir al mínim possible la circulació, ja que seran unes obres molt llargues i aquesta és l’única via de comunicació que tenim tant veïns com turistes per accedir a Andorra i la Seu, van manifestar. “Esperem que la via estigui lliure durant les hores punta d’entrar a treballar i que les obres s’executin sense pauses”, van afegir, perquè el túnel entri en servei el 2020. La comissió creada amb motiu de les obres reuneix representants del departament de Territori, dels ajuntaments d’Organyà, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó i la Seu d’Urgell, del consell de l’Alt Urgell, del consell d’alcaldes i de la plataforma veïnal.

La preocupació dels veïns per la mobilitat en aquest tram de la C-14 mentre durin les obres té l’antecedent més immediat a Lleida en l’ampliació de la travessia de l’N-260 a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Els treballs, que van obligar a donar pas alternatiu, van complicar la circulació especialment en les temporades de més afluència de turistes. Val a recordar que les obres de Tres Ponts duraran trenta-sis mesos i la inversió serà de 35 milions d’euros. El túnel tindrà 1,3 quilòmetres de longitud i comptarà amb dos galeries d’evacuació cap a la carretera actual, que una vegada finalitzada la reforma quedarà tancada. Al marge del pas subterrani, tota la calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit.

Avança el traçat de la nova variant de Balaguer

Les obres per a la futura variant de la carretera C-12 a Balaguer avancen i el traçat de la futura calçada, de deu metres d’amplada, pel nord-oest del nucli urbà és cada vegada més visible. Aquesta nova ronda, de dos quilòmetres de longitud, haurà d’entrar en servei a partir del pròxim mes d’abril i, a partir d’aleshores, reduirà en nou minuts el trajecte entre Lleida i el Pallars Jussà a l’evitar el pas per Balaguer, una travessia que va suspendre en l’última auditoria de seguretat del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), ja que va constatar que bona part dels 2.000 vehicles que la recorren cada dia ho fan a una velocitat excessiva i la via no compta amb elements per reduir-la.

Senyalització d’obres al tram de la C-14 on es construirà el túnel de Tres Ponts.

Senyalització d’obres al tram de la C-14 on es construirà el túnel de Tres Ponts.C. SANS

tracking