SEGRE

MUNICIPIS AJUTS

Les Borges ajudarà joves que rehabilitin habitatges

El consistori planteja bonificar la llicència d’obres l’any que ve || Ordenança pionera per afavorir-ne l’emancipació

Imatge d’arxiu del Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu del Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques bonificarà l’any que ve la llicència d’obres a joves de fins a 35 anys que rehabilitin habitatges al municipi. Així ho preveu una ordenança pionera a Lleida que el consistori va aprovar al ple del passat 30 de novembre. L’alcalde, Enric Mir, va explicar que aquesta mesura pretén afavorir l’emancipació dels joves a la capital de les Garrigues.

L’ordenança es troba actualment en període d’informació pública i l’aprovació definitiva s’espera per a principis de l’any vinent. Mir va explicar que, a partir d’aquesta reglamentació, el consistori haurà de convocar les subvencions en forma de bonificació en les llicències d’obres, que suposen una mica més del 3% del cost del projecte. Així mateix, va apuntar que el pressupost de les Borges per a l’any 2018 haurà d’incloure una partida per dotar aquesta línia d’ajuts.

L’ajuntament vol instal·lar un sistema de calefacció més eficient al Pavelló de l’Oli

Mir va assenyalar que la convocatòria haurà de precisar les condicions d’aquests ajuts, encara que va descartar que incloguin aportacions directes de diners per part de l’ajuntament. “Hem buscat una ordenança que s’ajustés a les necessitats dels joves que volen emancipar-se i a les disponibilitats de l’ajuntament”, va explicar l’alcalde, que va indicar que els serveis tècnics de l’ajuntament van redactar l’ordenança d’acord amb aquests principis.

D’altra banda, l’ajuntament ha donat l’aprovació inicial a un projecte per dotar d’un nou sistema de calefacció el Pavelló de l’Oli, amb una inversió prevista de 77.309 euros. Mir va explicar que es tracta d’una instal·lació de gas amb plaques a la coberta i que no substituirà l’actual caldera de l’immoble.

La finalitat, va assenyalar, és reduir el llarg temps que és necessari ara per escalfar el pavelló, que acull activitats com per exemple balls els diumenges a la tarda. “Ara fa falta connectar la calefacció amb hores d’antelació per aconseguir una temperatura confortable”, va explicar l’alcade, que va indicar que aquest nou sistema serà més eficient.

tracking