SEGRE

TRIBUNALS CONFLICTE

Una directora expedientada es querella contra Ensenyament

Del centre escolar de Montferrer i Castellbò || Acusa d’assetjament laboral el director dels serveis territorials de Lleida

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La directora del centre Rosa Campà de Montferrer i Castellbò va presentar ahir una querella criminal als jutjats de la Seu d’Urgell contra el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament per presumptes delictes d’assetjament laboral i coaccions. La querella arriba després de nou mesos de conflicte entre les parts i que ha motivat que la directora sigui expedientada per una infracció lleu. Segons va explicar ahir l’advocat de la denunciant, Pau Simarro, l’acció judicial pretén aclarir els motius d’aquest conflicte, ja que, segons la directora, fa mesos que rep assetjament i pressions per part del departament perquè dimiteixi del càrrec.

El lletrat va afirmar que l’expedient contra la directora es va tancar amb una infracció lleu per haver signat un conveni sense tenir funcions per fer-ho, mentre que a la querella assenyala que Cullerés l’havia pressionat per deixar el càrrec a l’acusar-la d’“irregularitats molt greus”. Així mateix, afirma que hi ha professors del centre que han iniciat una campanya contra ella a l’estar disconformes amb el model d’educació del centre. “Els sap greu que tingui èxit aquest model educatiu, ja que el centre ha duplicat el nombre d’alumnes inscrits, amb vuitanta en l’actualitat”, va afirmar Simarro a aquest diari. L’escrit de la querella inclou diversos episodis que la defensa de la directora atribueix a una “campanya d’assetjament i demolició” contra ella, que es nega a dimitir del càrrec.

Un grup de pares del centre de Montferrer va protestar per l’expedient i defensa el model

L’obertura d’un expedient per part del departament d’Ensenyament es va resoldre el mes de juliol passat i va atribuir a la directora la firma d’un conveni amb una alumna de la Universitat d’Andorra sense tenir competències per fer-ho i per no haver convocat eleccions al consell escolar durant el curs passat. El conflicte a l’escola va generar que al maig alguns pares fessin una protesta per defensar el model del centre. Des d’Ensenyament, no es va voler fer valoracions sobre aquesta qüestió.

tracking