SEGRE

ESNOTICIA

Rècord històric del turisme a Lleida

El 2017 acabarà com un any de rècord històric per al sector turístic a les comarques de Lleida, amb més d’1,2 milions de visitants, si s’acaben complint les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació, que apunten a la millor xifra des de fa més de dos dècades. A més, també ha crescut el nombre de turistes estrangers

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 2017 acabarà com un any de rècord històric per al sector turístic a Lleida, amb més d’1,2 milions de visitants. Fins al mes d’octubre, 1.047.000 persones es van atansar a les comarques lleidatanes i, segons les previsions, fins a les festes de Nadal n’arribaran més de 150.000. Aquestes serien les millors dades des que se’n tenen registres (és a dir, des de fa més de vint anys), segons va explicar ahir el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que va assegurar que també ha crescut el nombre de turistes estrangers.

“Cada mes, des del gener fins al setembre, hem millorat en una mitjana del 8 per cent les dades del 2016”, va assenyalar. A més, aquest pont de la Puríssima ha posat el colofó a un molt bon any per al sector, un fet que ja predeien des del patronat després del pont del Pilar. En aquest sentit, per a aquests festius, l’ocupació se situa al voltant del 80% de mitjana, si bé és cert que en els establiments pròxims a les pistes d’esquí el percentatge és superior. Per exemple, a la Val d’Aran supera el 90 per cent; a l’Alt Urgell i el Solsonès oscil·la entre el 75 per cent i el 80 per cent, i al seu torn molts bungalous han penjat el cartell de complet. Alegre va justificar aquests bons resultats amb els esforços que ha fet el sector privat per millorar els serveis que ofereix, invertir en les instal·lacions i promocionar-se per captar nous clients durant els anys de la crisi, i que ara es recullen “els fruits” de molts anys de treball.

L’ocupació mitjana per al pont de la Puríssima se situa al voltant del 80% a tota la demarcació

Val a destacar que, segons el director del patronat, la situació política catalana no ha afectat gens ni mica el turisme, de la mateixa manera que tampoc ho va fer l’atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils del mes d’agost passat, tot i que va apuntar que a la capital catalana “sí que es podria haver registrat un descens” en el nombre de reserves, i fins i tot cancel·lacions, davant de la incertesa que van provocar aquests atacs.

Val a recordar que el 2017 va començar amb plena ocupació a les comarques del Pirineu, tant en hotels com en cases de turisme rural pròximes a les estacions d’esquí i que, el Nadal passat, els turistes que es van atansar a la demarcació van generar trenta-set milions d’euros de negoci. Aquesta Setmana Santa també va ser de rècord i es van millorar les dades del 2016, que ja havien estat els millors dels últims sis anys, amb 80.000 turistes i 200.000 pernoctacions. A més, el bon temps que es va donar durant aquestes dates va provocar que augmentés la contractació d’activitats d’aventura i la despesa dels visitants. En aquest sentit, el turisme del Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran va tancar la millor Setmana Santa dels últims quatre anys.

Per la seua part, el sector dels esports d’aventura (que engloben tant el ràfting com el senderisme o el barranquisme) va tancar la temporada després del pont del Pilar amb un augment en el nombre de serveis oferts d’entre el 5 i el 7 per cent respecte als que es van contractar l’any passat, de manera que van complir l’objectiu que s’havien marcat al començar la temporada a mitjans de març. Unes dades que segons el responsable d’activitats d’aventura al Sobirà, Flòrido Dolcet, desmostren la importància d’aquest sector. Així mateix, a partir del dia 21 de desembre començaran a arribar a l’aeroport d’Alguaire els vols del turoperador britànic Neilson, als quals el mes de gener s’uniran els de l’aerolínia d’Israel Arkia i, al febrer, els de la sueca Quality Travel, que volarà per primera vegada des de les instal·lacions lleidatanes.

Majoritàriament, els clients d’aquestes tres aerolínies tenen com a destinació principal les estacions d’esquí d’Andorra, encara que des del Patronat de Turisme i els dominis de la demarcació ja treballen perquè Quality Travel inclogui als catàlegs de les pròximes campanyes les instal·lacions lleidatanes.

Milers d’esquiadors gaudeixen de més de 170 km de pistes obertes

Milers d’esquiadors han optat per passar el pont de la Puríssima a les estacions d’esquí de Lleida i poden difrutar de més de 170 quilòmetres de pistes obertes, la major part de les quals a Baqueira, amb gruixos de neu que van des dels 25 fins als 110 centímetres. La major part dels dominis lleidatans van destacar ahir que el bon temps havia permès una jornada molt bona per als esquiadors.

A més, van remarcar que entre avui i demà s’espera un nou temporal de fred i neu, que permetrà acumular més gruixos i activar els canons per millorar les instal·lacions. Aquesta temporada, el sector de l’esquí augura la millor campanya dels últims deu anys i preveu superar els 1,3 milions de forfets que es van vendre la temporada 2008-2009, amb la qual cosa se situaren en xifres anteriors a la crisi i tenint en compte que la campanya passada ja va ser la millor dels últims vuit anys. Aquesta temporada serà una mica més curta que l’anterior, amb uns 142 dies davant dels 148 de l’any passat a causa que la Setmana Santa s’avança l’any que ve. Val a destacar també que les estacions han invertit aquest any més de 13 milions en millores de les instal·lacions, entre les quals es troben la compra de vint-i-cinc nous canons de neu, de manera que ja són més de 1.400 els punts de producció que asseguraran la neu en més de 115 quilòmetres de pistes a Lleida.

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.EDGAR ALDANA

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.EDGAR ALDANA

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.

Imatge de Baqueira, on els esquiadors poden disfrutar de més de 130 quilòmetres de pistes.EDGAR ALDANA

tracking