SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Vilaller reforça la seguretat a l’N-230 amb un semàfor

Instal·laran plafons que indicaran la velocitat dels vehicles

El pas de vianants de Vilaller on s’instal·larà el semàfor.

El pas de vianants de Vilaller on s’instal·larà el semàfor.AYUNTAMIENTO DE VILALLER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vilaller reforçarà la seguretat a l’N-230 amb la instal·lació d’un semàfor al centre de la localitat, que comptarà amb un botó perquè els vianants puguin demanar el pas. A més, també col·locaran plafons lluminosos a l’entrada i la sortida del nucli urbà, on s’indicarà la velocitat a la qual circulen els vehicles, que no podrà ser superior als 50 quilòmetres per hora.

El consistori va demanar a l’estiu l’autorització al ministeri de Foment, titular de la carretera, i la setmana que ve començarà la instal·lació del semàfor i dels plafons, si les condicions meteorològiques ho permeten, segons va explicar l’alcaldessa, María José Erta. Les obres estaran acabades per Nadal, moment en el qual l’afluència d’esquiadors que van cap a la Val d’Aran augmenta.

Més de 3.000 vehicles circulen cada dia per la travessia urbana del municipi

La primera edil va apuntar que per la travessia circulen diàriament uns 3.000 vehicles i que la prioritat de l’ajuntament és “garantir la seguretat dels veïns”. En aquest sentit, va assegurar que els elements que s’instal·laran “permetran reduir la velocitat a la qual circulen els vehicles per dins del municipi”. Val a recordar que altres localitats, com el Pont de Suert i Bossòst, han limitat la velocitat de grans camions per les seues travessies de l’N-230 als 30 quilòmetres per hora. A més a més, Aran vol que s’elimini el trànsit de camions durant els caps de setmana i festius en aquesta carretera (vegeu SEGRE d’ahir).

Foment rebutja instal·lar enllumenat al túnel de LavaixEl ministeri de Foment rebutja instal·lar enllumenat a l’interior del túnel de Lavaix (N-260), tal com havien reclamat mesos enrere el consell de la Ribagorça i els alcaldes de Vilaller i el Pont de Suert per garantir la seguretat de vianants i ciclistes a través d’aquesta galeria de 140 metres ubicada a poc més d’un quilòmetre del Pont. En resposta a preguntes de la senadora Mayte Rivero (PDeCAT), Foment afirma que el túnel ja compleix “tots els requisits mínims de seguretat” i que la circulació de vianants és segura arran de la instal·lació de voreres l’any passat.

tracking