SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats per segrestar dos joves per un robatori a la Segarra

L’Audiència imposa dos anys de presó a sis acusats per detenció il·legal || Imposa un any a un home que es va emportar una caixa forta amb 100.000 euros

Vista del lloc on van tenir lloc els fets a Sant Antolí.

Vista del lloc on van tenir lloc els fets a Sant Antolí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó sis acusats de segrestar, el novembre del 2015, dos joves que creien que els havien robat una caixa forta amb 100.000 euros en una casa de Cervera. Així mateix, imposa un any de presó a l’autor material del robatori, al qual aplica l’atenuant molt qualificat de reparació del mal, a l’haver tornat tots els diners sostrets. El judici estava previst per al mes de setembre passat, però no va arribar a celebrar-se, a l’arribar a un acord la defensa i la Fiscalia.

Segons la sentència, queda provat que l’acusat era amic d’uns altres dos i sabia que aquesta parella tenia una caixa forta a casa seua, a Cervera, amb una gran quantitat de diners. D’aquesta forma, “amb l’ànim d’enriquiment injust”, una nit del mes d’octubre del 2015 va posar el cotxe sota el balcó de l’habitatge, s’hi va enfilar i va accedir a la vivenda. Va carregar la caixa forta al vehicle i la va obrir en un solar proper al seu domicili, i va obtenir així un botí de 100.000 euros. Quan la parella es va adonar del robatori, va trucar al pare i al germà d’ella i a uns altres dos acusats amics de la família per intentar descobrir qui havia estat. Amb sospites sobre la seua implicació, van preguntar qui havia comès el robatori i el van portar a una masia del nucli de Sant Antolí, a prop de Cervera. De seguida els va explicar que havien estat dos joves i que aquests li havien pagat perquè no els delatés. Amb aquesta informació falsa, els acusats van segrestar els dos joves quan eren a Tàrrega, els van portar a la mateixa masia i els van amenaçar durant una hora, fins que es van adonar que no sabien res del robatori. Finalment, el veritable autor va confessar el que havia fet i els va tornar els diners.

Els joves van estar retinguts una hora en una masia del nucli de Sant Antolí, a prop de Cervera

Per aquests fets, l’Audiència imposa dos anys de presó per detenció il·legal a sis dels acusats, cinc homes i una dona, i una indemnització de 2.000 euros per a cada víctima. A l’autor del robatori, el tribunal li imposa un any de presó.

Set denúncies per detenció il·legal a Ponent fins al setembre

Les denúncies per detencions il·legals s’han doblat l’últim any a les comarques de Ponent. Entre els mesos de gener i setembre d’aquest any, els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat un total de set denúncies per aquest tipus de delicte contra les persones, davant dels tres que van conèixer en els mateixos mesos del 2016. Així mateix, s’ha arrestat tres persones aquest any. Entre els incidents més destacats, hi ha el narcoassalt d’Aitona, amb l’agressió de diverses persones relacionades amb el tràfic de drogues; fins i tot una es va poder escapar lligada de mans i demanar auxili al mig del carrer. Dies després, dos persones més van ser arrestades per segrestar un compatriota per un assumpte de drogues. En aquest cas, el van portar a una casa, el van agredir i el van ruixar amb gasolina.

tracking