SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El túnel de Tres Ponts s'excavarà ja al març i hi haurà talls de circulació diaris deu mesos

La perforació requerirà utilitzar explosius, així com ampliar la calçada amb un sortint i eixamplar un altre túnel || La Generalitat anuncia la licitació imminent de la millora de la C-28 amb 8 milions d’euros

Imatge de la comissió de seguiment de les obres del túnel de Tres Ponts, ahir a Organyà.

Imatge de la comissió de seguiment de les obres del túnel de Tres Ponts, ahir a Organyà.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de millora del tram de la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, que inclouen la construcció del túnel de Tres Ponts, obligaran a tallar diàriament i de forma parcial el trànsit durant deu mesos. Serà mentre es portin a terme els treballs per excavar la nova galeria, que requeriran la utilització d’explosius per fer voladures en els terrenys. Així ho va explicar l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, després de la creació de la comissió de seguiment dels treballs del túnel que ha impulsat la Generalitat, a la qual van assistir altres representants, com l’alcalde de la Seu, Albert Batalla. Els talls seran de 15 a 20 minuts i un o dos al dia. La perforació del túnel, que tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres, s’iniciarà al març i finalitzarà al desembre. Aquesta serà l’afectació més gran mentre durin els treballs, que està previst que acabin a finals del 2020. Aquests treballs es “faran de dilluns a diumenge” i, en alguns períodes, “de dia i de nit”, per minimitzar les afectacions en el trànsit.

El secretari d’infraestructures de Territori, Ricard Font, va apuntar que s’intentarà evitar els talls de circulació en cap de setmana i vacances, “i fins i tot en hores punta”. Va explicar que l’eixamplament de la plataforma d’un túnel actual, de 50 metres de longitud, que s’executarà entre el març i l’abril del 2019, requerirà habilitar un pas alternatiu per un antic tram de la via, de la mateixa manera que quan s’obrin les dos galeries d’evacuació del túnel que connectaran amb la carretera actual. El projecte preveu l’ampliació de diferents trams de la calçada, que passarà dels set metres actuals als deu i serà a través d’estructures amb sortint. D’altra banda, Font va avançar que ben aviat la Generalitat traurà a licitació les obres a la C-28, a la zona dels revolts de la Tonyón.

tracking