SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

La Guàrdia Civil investiga abocadors il·legals d'obres a tres zones de Fraga

A prop del Cinca, de la carretera N-II i de l’autopista, aquest últim amb restes d’uralita

Els denunciants han senyalitzat els abocadors il·legals.

Els denunciants han senyalitzat els abocadors il·legals.IU FRAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil investiga abocadors il·legals a Fraga per provar de localitzar-ne els responsables. Així ho ha comunicat a l’assemblea local d’IU, arran d’una denúncia d’aquesta formació, sense representació a l’ajuntament. La van presentar el mes de novembre passat a l’apreciar “passivitat” per part del departament de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d’Aragó a l’hora d’eradicar aquests abocadors, un dels quals, afirma l’assemblea, acumula una gran quantitat d’uralita, un residu contaminant i perillós per a la salut humana.

El coordinador d’IU a Fraga, Xandru Sánchez, va explicar que, juntament amb la denúncia, van adjuntar dades sobre la localització de cada un dels abocadors il·legals que havien detectat, així com fotografies. “Per part del Govern d’Aragó, no s’ha procedit encara a fer cap tipus d’actuació”, va dir. La setmana passada, va explicar, van rebre un correu electrònic en resposta a una consulta de l’assemblea d’IU segons el qual el Seprona porta a terme “gestions sobre l’autor o autors del fet”, i apunta que, en aquests casos, “interceptar el suposat infractor és difícil i les gestions no poden fer-se amb celeritat”, encara que “treballen per solucionar-ho”.

La denúncia apunta a tres zones amb abocadors il·legals a Fraga, totes de titularitat municipal. Una es troba al marge dret del riu Cinca. Una altra és pròxima a la carretera N-II, mentre que la tercera s’ubica en un paratge pròxim a l’autopista AP-2 al seu pas pel municipi.

En tots s’acumula una gran quantitat de residus d’obra, mentre que en el que és a prop de l’autopista és on es troben les restes d’uralita, segons van explicar els denunciants.

tracking