SEGRE

SERVEIS INTERNET

Recullen firmes a Oliana per exigir la instal·lació de fibra òptica el 2018

Ja compten amb 272 adhesions i demanen que el servei es doni a empreses locals

Oliana disposa actualment d’una potència màxima de 10 Mb.

Oliana disposa actualment d’una potència màxima de 10 Mb.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de veïns d’Oliana ha iniciat una recollida de firmes per reclamar que el municipi disposi d’una instal·lació “modernitzada i actualitzada” de fibra òptica. Els promotors consideren que una connexió de banda ampla beneficiaria “tant particulars com les petites empreses” instal·lades a la zona. Una vegada recullin les signatures expliquen que les faran arribar a l’ajuntament perquè gestioni “la planificació i la instal·lació amb empreses locals”. La petició l’han llançat a través de la plataforma electrònica Change.org i compta de moment amb 272 adhesions. Els veïns sol·liciten també que la connexió de banda ampla sigui “a uns preus justos i dignes del segle XXI” i que la instal·ladora sigui una de les empreses locals que treballen a oferir la fibra per altres municipis de la comarca de l’Alt Urgell.

Oliana disposa actualment de connexió a internet a través de la xarxa telefònica de coure amb una potència màxima de 10 Mb, el que impossibilita, expliquen, poder arribar als 20 Mb simètrics que podria aportar un sistema modern i actualitzat. Els promotors descarten la possibilitat que sigui la companyia Telefónica la que faci arribar la fibra al sud de l’Alt Urgell “perquè és una inversió massa gran que no surt rendible a la firma i per això l’endarrereixen cada vegada més”, opinen.

L’alcalde d’Oliana, Miquel Sala, va lamentar que “cap veí no s’hagi posat en contacte amb l’ajuntament abans d’iniciar una recollida de firmes” i que fa set mesos va contactar amb Movistar per tenir fibra òptica. A més, “fa 15 dies van confirmar que no hi ha una partida d’inversions prevista per al 2018”. Sala va explicar que “arribat el moment contractarem el servei a través d’un concurs públic al qual es podran presentar les empreses locals”.

tracking