SEGRE

COMUNICACIONS CARRETERES

Liciten una nova carretera entre Almatret, Riba-roja i la Granja

Projecte constructiu que estarà en 18 mesos i costarà 376.552 €

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Infraestructuris de la Generalitat ha licitat la redacció del projecte constructiu de la nova carretera entre Riba-roja (a Tarragona), Almatret i la Granja d’Escarp (aquestes dos últimes poblacions al Segrià). El termini per fer-ho és de 18 mesos i el pressupost és de 376.000 euros més IVA. Els interessats poden presentar les seues ofertes fins al 5 de febrer del 2018.

L’obertura de propostes tècniques serà el 20 d’aquell mateix mes, mentre que l’obertura de propostes econòmiques es farà el 27 de març.

La carretera tindrà 27 quilòmetres, costarà 40 milions i preveu un fals túnel i un pont

Aquesta nova via és una reclamació dels ajuntaments des de fa dècades, segons va explicar l’alcalde de la Granja, Manel Solé. De fet, el 2014 ja es va presentar als veïns l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del traçat, que tindrà 27 quilòmetres i requerirà una inversió de 40 milions d’euros.

La via té tres trams diferenciats. De Riba-roja a Almatret serà necessària la construcció d’un fals túnel d’uns 190 metres, mentre que en el tram nord d’Almatret a la Granja es preveu un pont sobre el barranc de la Vall de la Vila d’uns 170 metres. Solé va remarcar que aquesta carretera és important perquè es tracta d’una sortida directa en cas que hi hagi una emergència nuclear a la central d’Ascó a banda de millorar la connexió en aquest àrea.

Solé va indicar que aquesta nova via no té res a veure amb la ronda que impulsa l’ajuntament de la Granja cap a Maials, una iniciativa vital per a la localitat, que podrà treure el trànsit de camions del centre, i que va obligar el consistori a sol·licitar el permís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), per poder executar-lo ja que és en zona inundable, segons el decret de l’Estat de finals del 2016.

tracking