SEGRE

CERTÀMENS DISSENY

Setanta dissenyadors participen en el Concurs de Vestits de Paper de dissabte

Dissenys inspirats en ‘Els jocs de la fam’ o el teatre de Campi Qui Puigui

El teatre L’Amistat tornarà a ser la seu de la gala.

El teatre L’Amistat tornarà a ser la seu de la gala.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 70 dissenys elaborats en diversos punts de la geografia espanyola com Bilbao, Múrcia o Astúries s’exhibiran dissabte vinent en el Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. En concret, 30 ho faran en la categoria de Moda Actual, 16 en Fantasia i 16 en Època. La 52a edició del certamen, en la qual també participaran dissenyadors de Barcelona, Amposta o Cerdanyola, repartirà un total de 13.000 euros en metàl·lic. D’aquesta xifra, 2.000 seran per als primers premis de Fantasia i Època, mentre que en Moda Actual el màxim guanyador s’emportarà 1.500 euros, segons van explicar l’alcalde, Marc Solsona, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo.

La gala, que se celebrarà a partir de les deu de la nit al teatre L’Amistat, serà conduïda per l’actriu i model Mireia Canalda. La vetllada inclourà com a espectacle un concert de la Sandy River Jazz Band. Així mateix, el rock & roll acrobàtic de Flip-Flap donarà entrada a les tres categories del concurs, que presentaran peces inspirades en el món de la reialesa com el que recrea Leonor de Toledo; en el món del cine, com La noia en flames, centrada en l’heroïna d’Els jocs de la fam i que conté 275 tires de paper cosides a mà que simulen el foc, o bé en el teatre amb una simulació de l’obra Rats de la companyia lleidatana Campi Qui Pugui sobre El flautista d’Hamelín.

El concurs comptarà amb el suport del dissenyador Josep Maria Peiró, que ha cedit un disseny de la seua col·lecció de vestits de núvia perquè sigui reproduït en paper. Com a novetat hi ha el Botó d’Or, de la firma Teixits Balsells, al disseny amb una puntuació alta però sense premi del jurat. Per primera vegada hi haurà un premi als millors models a càrrec de la revista de moda Pasarela de Asfalto.

tracking