SEGRE

TRÀNSIT CONFLICTE LABORAL

Els examinadors de trànsit posen fi a la vaga després de 6 mesos d'aturada

Més de 2.000 exàmens suspesos a Lleida, que no normalitzarà la situació fins després de Setmana Santa || Les autoescoles demanen traspassar les competències

Imatge d’una concentració d’autoescoles al juliol davant la seu de la DGT a Lleida.

Imatge d’una concentració d’autoescoles al juliol davant la seu de la DGT a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé mig any després, l’associació d’examinadors de trànsit Asextra va anunciar ahir la desconvocatòria de la vaga que van iniciar el mes de juny passat i que ha obligat a suspendre més de 2.000 exàmens a les comarques de Lleida. La desconvocatòria, a la qual encara no s’ha unit la UGT-Catalunya, arriba després que PDeCAT, ERC, PNB, PSOE, Ciutadans i Podem acordessin una proposta conjunta per incloure als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018 una partida de tres milions d’euros destinada al complement específic de 250 euros mensuals que exigeixen els examinadors.

Envoltat dels portaveus de Seguretat Viària al Congrés d’aquests partits, el portaveu d’Asextra, Joaquín Jiménez, va advertir el Govern central que estaran vigilants fins que vegin reflectit a les nòmines aquests complements. Jiménez també es va dirigir a la ciutadania per subratllar que la intenció del col·lectiu no havia sigut perjudicar els aspirants ni les autoescoles, va demanar disculpes i va donar a la DGT un vot de confiança per solucionar el conflicte de forma definitiva.

En total, han sigut 65 dies d’aturades (dilluns, dimarts i dimecres) des del mes de juny passat, cosa que ha obligat a suspendre més de 2.000 exàmens pràctics a les comarques de Ponent. Una situació que allarga encara més la llista d’espera per examinar-se a la província, que no recuperarà la normalitat fins passada la Setmana Santa, segons van indicar les autoescoles. En aquest sentit, el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, el lleidatà Raül Viladrich, va denunciar que la situació de col·lapse al sector ja es donava abans de la vaga, que ha provocat acomiadaments i reduccions de jornada a les autoescoles lleidatanes, que han resistit els tancaments que sí que s’han produït a les altres províncies catalanes. Segons Viladrich, es necessita més personal administratiu i examinador i va tornar a reclamar que les competències passin al Servei Català de Trànsit. Així mateix, va recordar que el centre d’exàmens de Vielha continua tancat, fet que obliga els alumnes a desplaçar-se a la Pobla de Segur que, juntament amb la Seu d’Urgell, no pot assumir tots els alumnes que s’hi presenten.

tracking