SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Dos anys de presó per a un exadvocat per quedar-se 124.500 € d’una clienta

Per un accident mortal a Cervera el 2005

L’exadvocat acusat, al centre de la imatge, a l’Audiència.

L’exadvocat acusat, al centre de la imatge, a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat l’exadvocat lleidatà Pere Rubinat Forcada, de 60 anys, a dos anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda d’especial gravetat per quedar-se la indemnització que havien de cobrar els seus clients per un accident mortal el 2005. Així mateix, li imposa una multa de 2.500 euros i que indemnitzi la víctima amb 124.529 euros, quantitat que s’havia quedat per al seu benefici propi.

Segons la sentència, el magistrat no té cap dubte que l’exlletrat (va ser expulsat del Col·legi de l’Advocacia) es va quedar els interessos i les costes consignades al Jutjat Penal 3 de Lleida per pagar la indemnització a la dona i els quatre fills de la víctima, un home de 36 anys i de nacionalitat colombiana, que va morir al caure-li a sobre una biga de formigó de 8.000 quilos. Un accident pel qual van ser condemnats els responsables de l’empresa per un delicte contra la seguretat dels treballadors i una falta d’homicidi. Es va fixar una indemnització d’uns 255.000 euros, inclosos interessos i costes. D’aquesta quantitat, Rubinat, segons l’Audiència, només va entregar als seus clients uns 85.000 euros, i es va quedar la resta. Sobre això, les víctimes, que resideixen a Colòmbia, van consignar un apoderat per cobrar i el condemnat li va entregar 4.500 euros. Un pagament que, per a l’Audiència, va ser “una maniobra de dilació per demorar la devolució de les quantitats indegudament cobrades”.

També va ser jutjat a l’Audiència de Lleida per presumptament quedar-se 115.000 € d’uns altres clients

Durant el judici, Rubinat va assenyalar que havia entregat els diners a un germà de l’home mort. Tanmateix, el tribunal assenyala que no hi ha cap document que confirma aquesta entrega i que sembla “inversemblant” que un advocat en exercici (com era llavors) no firmi un rebut. La sala també té en compte el perjudici causat a les víctimes, al ser una quantitat de diners elevada, i la distància geogràfica de la denunciant, que va haver de contactar amb una apoderada. No obstant, l’Audiència l’absol d’un delicte de deslleialtat professional a l’entendre que no es va abusar de la relació amb la clienta.

Finalment, el tribunal li imposa dos anys de presó quan la Fiscalia va sol·licitar quatre anys de presó i l’acusació particular, exercida per l’advocat Sergio Palop del despatx Dllei Advocats, va demanar cinc anys de presó amb l’agreujant d’abús de confiança. Aquesta sentència no és ferma i pot haver-hi recurs davant del Suprem.

Aquest cas va arribar a judici un mes abans que l’exadvocat tornés a l’Audiència acusat d’apropiar-se 115.000 euros d’un matrimoni de Torregrossa per la mort del seu fill en un accident de trànsit el 2010.

tracking