SEGRE

FIRES GASTRONOMIA

Preixana es consolida com a referent de l'alimentació de proximitat

Tanca la fira gastronòmica De Prop, que ha reunit mig centenar d’expositors

La xef Ada Parellada va impartir un taller ahir a la fira.

La xef Ada Parellada va impartir un taller ahir a la fira.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preixana va tancar ahir la cinquena edició de la fira gastronòmica De Prop, certamen que durant dos jornades va atansar al públic productes alimentaris elaborats al territori, així com demostracions culinàries amb reconeguts cuiners com Vicent Guimerà (xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin) o Ada Parellada (del restaurant Semproniana de Barcelona).

Malgrat rebre menys visitants que altres edicions, l’alcalde, Jaume Pané, va valorar positivament l’especialització de la fira ja que, segons va dir, el visitant ve predisposat i compra, la qual cosa fomenta l’economia productiva al territori.

El certamen va reunir mig centenar d’expositors, dels quals set eren de la Noguera, la comarca convidada en aquesta edició. També hi va haver un parell d’expositors de la Bretanya francesa. Els més petits van tenir el seu espai amb un atractiu i ampli programa de tallers. A més, l’Associació Leader de Ponent va instal·lar la carpa agroalimentària Gustum.

De Prop també pretén conscienciar sobre la importància de l’alimentació saludable i el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, Ada Parellada va oferir una xarrada sobre el malbaratament alimentari en la qual va assegurar que “quan comprem hem de pensar en els plats que elaborem quatre dies de la setmana tenint en compte que un menjarem fora” i va revelar que a la seua nevera mai no falten: verdures escaldades, ceba sofregida, tomata amb oli i herbes, bolets saltejats i oli d’all i julivert.

Així mateix, el dinar de dissabte va omplir amb 160 comensals; el sopar de dissabte també va omplir amb 130, i el dinar de diumenge, amb la primera calçotada de la temporada, va comptar amb un centenar de comensals.

tracking