SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'autovia A-14 ja registra 5.000 vehicles al dia i absorbeix el 90% dels camions de l'N-230

Segons Foment, cada dia 4.911 vehicles la utilitzen davant els 5.261 que circulen per la Nacional || Abans de l’entrada en servei de l’últim tram, només 400 vehicles utilitzaven la via ràpida a Aran

Imatge de l’A-14 al seu pas pel municipi d’Alguaire, la setmana passada.

Imatge de l’A-14 al seu pas pel municipi d’Alguaire, la setmana passada.OSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els setze quilòmetres de l’autovia A-14 entre Lleida i Almenar ja els utilitzen 4.911 vehicles al dia de mitjana des de l’entrada en servei de l’últim tram de sis quilòmetres entre Lleida i Rosselló el mes de juliol passat, i absorbeixen el 90% dels vehicles pesants que circulaven per la carretera paral·lela N-230, segons les xifres publicades pel ministeri de Foment. Abans de l’entrada en servei d’aquest tram de via ràpida, només quatre-cents vehicles al dia utilitzaven el tram d’autovia, de 10 km només entre Rosselló i Almenar, que es va estrenar el maig del 2012, davant dels 6.000 que ho feien per la carretera N-230. Aquestes xifres coincideixen amb la percepció de l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, que va apuntar que s’ha notat notablement la disminució de vehicles pesants pel centre de la població. “La majoria dels camions ja agafen directament l’autovia a l’enllaç amb l’A-2, especialment si van cap al Pirineu i es tracta de trànsit nacional”, va dir. “Sempre es registraven embussos al centre i ara han desaparegut, una cosa que s’agraeix.”

No obstant, el primer edil va apuntar que el volum de turismes no s’ha notat tant. “És més difícil que veïns de pobles com Rosselló, Alguaire o Vilanova del Segrià optin per l’autovia. Aquests continuen utilitzant l’N-230.” Tanmateix, l’opinió de l’alcalde de Rosselló, Josep Abat, difereix de la de Latorre ja que segons ell l’autovia no és l’opció més escollida pels veïns, i tampoc “hem notat que passin menys camions pel centre del poble, ni en hores punta, ni la resta del dia”, va apuntar. Malgrat tot, Abat va assenyalar que el canvi es pot notar a partir d’aquest mes de desembre amb els vehicles que es dirigeixen a les pistes d’esquí de Boí i Taüll i Baqueira Beret. “L’esquí serà un bon termòmetre per valorar el trànsit de vehicles per l’autovia. Probablement, molts optin per la via ràpida en lloc de les rotondes.” Segons assenyalen les xifres del ministeri de Foment, durant el mes de setembre cada dia van passar 4.657 vehicles lleugers per l’autovia davant els 5.145 que ho van fer per la carretera N-230. Al juliol i l’agost, les xifres van oscil·lar entre els 4.076 i els 4.414 turismes a l’autovia i els 4.913 i els 5.497 de l’N-230. Les estacions d’aforament de Foment s’ubiquen al quilòmetre 6,45 de l’A-14 i el 24,61 de l’N-230, que se situa ja a la sortida del tram d’autovia construït a Almenar. Pel que fa a camions, al setembre van ser 613 per la carretera i 554 per l’A-14.

tracking