SEGRE

MUNICIPIS PLE

Allau de pisos de lloguer turístic a Naut Aran, que preveu una moratòria per frenar-los

L’ajuntament estudia que les llicències s’hagin de pagar i renovar cada any || El nombre de sol·licituds es va disparar des que es va obrir el debat i va coincidir amb el veto que es va imposar a Vielha

Imatge d’arxiu de Salardú, a Naut Aran.

Imatge d’arxiu de Salardú, a Naut Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les sol·licituds per a les llicències de pisos de lloguer turístic s’han disparat a Naut Aran des del setembre passat, coincidint amb l’inici d’un debat a l’ajuntament sobre la possibilitat de decretar una moratòria per a aquesta mena de permisos tal com va fer aquell mes Vielha. L’ajuntament de Naut Aran estudia ara aplicar una moratòria en la concessió de llicències, tot i que no descarta prendre mesures perquè aquestes es s’hagin d’anar renovant i pagant cada any (en aquests moments, és necessari un sol pagament per obtenir el permís inicialment), segons va explicar l’alcalde, César Ruiz Canela.

A més, el primer edil va apuntar que encara no hi ha cap acord concret per a la moratòria i va assenyalar que s’haurà d’estudiar i debatre al pròxim ple de l’ajuntament, perquè estan pendents que l’oposició presenti el seu propi projecte sobre aquest mateix tema. A la sessió plenària d’ahir, es va debatre sobre la moratòria i també es van aprovar els pressupostos per al 2018, que preveuen ajuts per a les entitats municipals descentralitzades i subvencions per a espais naturals (vegeu el desglossament).

La proliferació de vivendes d’ús turístic té la base en l’aprovació de la llei de la Generalitat que va crear aquesta figura per fer aflorar els pisos que es llogaven sense estar regularitzats. A Lleida hi ha més de dos mil vivendes d’aquesta tipologia i més de la meitat són a Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Aquests immobles, que es lloguen tan sols per dies o setmanes, proliferen en els pols d’atracció del Pirineu lleidatà i impliquen que els treballadors que es desplacen a aquestes zones a l’estiu o a l’hivern tinguin dificultats per trobar un lloc on allotjar-se per un preu assequible.

tracking