SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Expropien terrenys per a la rotonda de l'N-II a Alcarràs

Primer pas per a una obra reivindicada durant anys

Imatge d’arxiu de la intersecció on hi ha prevista la rotonda.

Imatge d’arxiu de la intersecció on hi ha prevista la rotonda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat l’expropiació de terrenys per construir la rotonda a la intersecció de l’N-II i la carretera L-800 a l’entrada d’Alcarràs, una obra que el municipi ha reclamat durant anys per tal de millorar la seguretat viària. L’ocupació del sòl, actualment propietat de l’ajuntament, d’empreses i particulars, arriba després que el consistori reclamés canviar el projecte inicial de la glorieta per evitar que la construïssin a menys de dos metres de façanes d’habitatges.

L’alcalde del municipi, Miquel Serra, va explicar que la Generalitat de Catalunya ha revisat el projecte tal com va demanar l’ajuntament i que els plans que acompanyen l’expedient de les expropiacions ja mostren una rotonda més allunyada dels habitatges. La llista dels propietaris i les finques afectades se sotmetrà a informació pública dos setmanes abans d’aprovar-se de forma definitiva.

Serra va indicar que les obres estan pendents de sortir a concurs i que la previsió de la conselleria mesos enrere era executar-les l’any que ve. Val a recordar que la intervenció de la Generalitat per part de l’Estat en aplicació del 155 ha suposat retards en nombrosos projectes en marxa, mentre que d’altres han estat paralitzats.

S’ha de recordar que els veïns d’Alcarràs van reunir fa dos anys al voltant d’un miler de firmes per reclamar a la Generalitat aquesta rotonda a la travessia de la carretera N-II, i que hi havia hagut mobilitzacions en anys anteriors per exigir-ne la construcció al Govern. Un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) va assenyalar l’any 2015 aquesta travessia com una de les més perilloses del conjunt viari de Catalunya.

tracking