SEGRE

TURISME AEROPORT

La boira obliga a desviar els primers 640 esquiadors britànics a l'aeroport de Reus

Els quatre vols que donaven inici a la temporada d’hivern a Alguaire van aterrar al Baix Camp || La visibilitat va millorar a la tarda, però el turoperador va mantenir les desviacions i tornarà el dia 27

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La boira que va cobrir ahir bona part del pla de Lleida i l’aeroport d’Alguaire va obligar a desviar els primers 640 esquiadors britànics a Reus, que van arribar a la capital del Baix Camp a bord de quatre avions contractats pel turoperador Neilson, segons va explicar el director de l’aeroport, Antoni Serra. Des de les instal·lacions de Reus, els viatgers es van desplaçar amb autocar fins a les pistes d’esquí d’Andorra. En concret, estava previst que arribessin al matí dos vols des de Manchester i Londres-Gatwick (08.55 i 09.20 hores) i, a la tarda, n’havien d’aterrar dos més, un de Londres-Stansted i un altre d’East Midlands (17.15 i 19.50 hores).

Serra va assegurar que, al matí, la boira era densa i que per aquest motiu es va canviar la ciutat d’aterratge dels avions britànics i es va portar a terme “la desviació programada per quan tenim el problema de la boira, de la mateixa forma que l’any passat”. Aquesta és una decisió que des de Neilson prenen habitualment quan les condicions de visibilitat empitjoren per evitar riscos innecessaris en els aterratges. Fonts del departament de Territori van explicar que, a la tarda, les condicions meteorològiques van millorar i ja no hi havia boira, encara que des del turoperador van decidir mantenir la desviació dels avions per qüestions logístiques a l’haver traslladat ja al matí a Reus els autocars que van portar als clients fins a Andorra.

Des del dia 27 fins a Reis, hi ha “molt bones” dades de reserves d’ocupació hotelera

Val a destacar que la temporada d’hivern passada va començar de la mateixa manera a l’aeroport d’Alguaire, quan la densa boira va obligar a desviar tres vols amb 558 esquiadors a Reus i, entre el 21 de desembre del 2016 i el 8 de gener del 2017, es van perdre 4.000 viatgers entre les desviacions de catorze avions i les cancel·lacions de vols.

Els avions de Neilson arribaran habitualment diumenge, però, tenint en compte la proximitat de les festes nadalenques i Cap d’Any, s’han canviat els dies d’arribada durant les primeres setmanes. Els pròxims vols amb esquiadors britànics arribaran a Lleida dimecres i, després, s’allargaran fins a la primavera de l’any que ve. L’aeroport espera tancar el 2017 amb 35.000 viatgers, una xifra similar a la del 2016, segons va informar Territori (vegeu SEGRE d’ahir). En aquest sentit, els passatgers es concentren en la temporada d’estiu i la d’hivern. Així mateix, en la de l’hivern anterior, es va registrar un descens del 26% en el nombre de passatgers. En total, van passar per Alguaire 18.329 passatgers, davant els 24.919 de la campanya 2015-2016.

Ocupacions del 90% en hotels pròxims a les pistes Els hotels més pròxims a les pistes i els que gestionen els dominis esquiables lleidatans es troben al 90% d’ocupació en aquestes festes nadalenques. Així ho van explicar fonts de Baqueira, Boí Taüll i FGC, que van apuntar que des del dia 27 de desembre i fins a Reis s’han registrat unes “molt bones” dades d’ocupació. El sector de l’esquí augura la millor temporada en una dècada i preveu superar els 1,3 milions de forfets venuts. En aquest sentit, pel pont de la Puríssima, se’n van vendre 97.300, una xifra només superada el 2005 (quan se’n van vendre 115.000). En aquests moments, les estacions d’esquí alpí de la demarcació estan treballant per arribar a les festes amb la major part de les pistes obertes i en les millors condicions possibles (més informació a la pàgina 30). A més a més, les festes de Nadal posaran el fermall d’or a un any de rècord per al sector turístic a la demarcació de Lleida, que preveu superar els 1,2 milions de turistes i se situarà com el millor any des que es tenen registres (és a dir, des de fa més d’una dècada), segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació. Fins al mes d’octubre, un total d’1.047.000 persones havien visitat les comarques lleidatanes, i aquest any també ha crescut el nombre de turistes estrangers respecte a l’any anterior.

L’aeroport d’Alguaire, amb menys boira ahir a la tarda, encara que es van mantenir les desviacions.

L’aeroport d’Alguaire, amb menys boira ahir a la tarda, encara que es van mantenir les desviacions.AMADO FORROLLA

tracking