SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

Empresonat un veí d’Aubèrt acusat de vendre heroïna a la Val d’Aran

L’home té antecedents per drogues || La investigació dels Mossos es va iniciar després de detectar-se un augment del consum d’estupefaents a la zona de Vielha

Vista del material intervingut pels Mossos d’Esquadra al domicili del detingut a Aubèrt.

Vista del material intervingut pels Mossos d’Esquadra al domicili del detingut a Aubèrt.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge ha decretat l’ingrés a presó d’un veí d’Aubèrt, entitat de població pertanyent a Vielha, acusat de traficar amb heroïna a la capital d’Aran i rodalies. Segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra, la policia catalana va arrestar aquest home, de 50 anys i nacionalitat espanyola, dimarts passat, per un delicte contra la salut pública. La investigació policial es va iniciar setmanes enrere, després de detectar en els últims mesos un augment del consum d’heroïna a Vielha i localitats pròximes, i algunes informacions apuntaven que un veí d’Aubèrt era el responsable de la venda de la droga. Pel que sembla, contactava amb els clients per telèfon.

En aquell moment, els Mossos van començar les tasques de seguiment del sospitós, comprovant les trobades amb consumidors habituals i vigilant-ne les transaccions. Després de reunir totes les proves que apuntaven suposadament a aquest veí d’Aubèrt, els agents van procedir al seu arrest dimarts i li van trobar dos dosis d’heroïna a sobre.

L’endemà, els investigadors van portar a terme un escorcoll al seu domicili, en el qual van trobar 16 grams d’heroïna, una bàscula de precisió, bossetes per preparar les diferents dosis de la droga i un total de 1.065 euros en bitllets fraccionats. Després de l’arrest, l’acusat va declarar a comissaria i va passar a disposició del jutge de guàrdia de Vielha, que en va decretar l’ingrés a la presó. El detingut compta amb antecedents per delictes contra la salut pública.

Les detencions per tràfic de drogues han augmentat un 22% l’últim any, amb un total de vuitanta-tres arrestos a les comarques de Ponent entre els mesos de gener i setembre. Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, en aquest període s’han presentat un total de 73 denúncies per delictes contra la salut pública, dos menys que en els mateixos mesos del 2016.

El cultiu i tràfic de marihuana és una de les pràctiques que es mantenen a l’alça, però també s’han detectat processos més sofisticats. De fet, fa uns dies, van ser arrestats tres veïns de Lleida per part de la Policia Nacional per formar part d’una xarxa de narcotraficants que cuinava speed a dos naus de Torrefarrera i Montsó.

tracking