SEGRE

TURISME BALANÇ

Les estacions d’esquí preveuen vendre fins a 250.000 forfets per Nadal, un 10 per cent més

El Patronat de Turisme espera l’arribada de 100.000 turistes i 250.000 pernoctacions || Per Cap d’Any, diversos establiments de les comarques de muntanya penjaran el cartell de complet

Esquiadors a Baqueira Beret, amb tota l’estació oberta.

Esquiadors a Baqueira Beret, amb tota l’estació oberta.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de l’esquí preveu vendre 250.000 forfets entre totes les pistes de Lleida entre Nadal i Reis, 25.000 més respecte a les festes de l’any passat, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació. El director, Juli Alegre, va explicar ahir que aquest augment es deu al fet que Baqueira es troba a ple rendiment, a diferència de la campanya passada, quan el complex havia de suplir la falta de neu traslladant-la amb camions i helicòpters. Alegre va apuntar que s’espera l’arribada de 100.000 turistes, que suposaran unes 250.000 pernoctacions i va justificar aquestes bones xifres per les “bones condicions que ofereixen els dominis esquiables”.

Així mateix, va apuntar que l’ocupació mitjana a les comarques del Pirineu serà del 75 per cent entre dimarts vinent i el 7 de gener de l’any que ve, una xifra que representa una millora del 5 per cent respecte a l’any passat. El director del Patronat va assegurar que també hi ha un bon nombre de reserves als establiments de càmpings i caravanes.

Les xifres es deuen al fet que Baqueira, que atreu més esquiadors, es troba a ple rendiment

No obstant, la millor xifra es registrarà entre el 26 i 29 de desembre, amb ocupacions d’entre el 65% i el 80%. Els hotels tindran cobertes aproximadament el 65% de les seues places, el turisme rural serà al voltant del 80% en el conjunt de la demarcació i les places de bungalous estaran aproximadament al 60%.

De cara a Cap d’Any és quan bona part dels establiments del Pirineu penjaran el cartell de complet, especialment els que són als voltants de les estacions d’esquí, que compten amb gruixos de neu que van des dels 30 centímetres fins als 1,4 metres. En aquest sentit, a Baqueira, Boí Taüll, Espot i Port Ainé, els hotels estan al 90 per cent durant aquestes festes nadalenques. En aquests moments, les onze estacions d’esquí de Lleida estan obertes, a excepció de Virós Vallferrera, que ho farà dijous que ve.

A partir del dia 3 de gener, segons Alegre, es preveu que el nivell d’ocupació sigui més baix (d’entre el 40 i el 75 per cent), encara que va apuntar que les bones condicions climatològiques podrien ajudar que s’animin les reserves.

Val a recordar que pel pont de la Puríssima les estacions d’esquí del Pirineu van vendre 97.000 forfets, la major part dels quals a Baqueira, i aquestes van ser les segones millors dades registrades en el pont de desembre. L’any 2017 acabarà com el millor de la història per al turisme a Lleida (vegeu el desglossament).

Unes xifres que tanquen un any de rècord per al turisme a LleidaL’augment en el nombre de forfets venuts ajudarà a tancar un any de rècord històric per al sector del turisme de Lleida, el millor des que se’n tenen registres, tal com va explicar el director del Patronat, Juli Alegre. Més d’1,2 milions de turistes hauran visitat l’any 2017 la demarcació. En aquest sentit, s’ha de destacar que les dades de Setmana Santa van ser les millors dels últims quatre anys i que els esports d’aventura van registrar un creixement del 7% en el nombre de serveis oferts aquesta temporada. En aquest sentit, Alegre va assegurar que també ha crescut el nombre de turistes estrangers.

tracking