SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

L'Alt Urgell aposta pel senderisme i crea tres àrees per a autocaravanes

A Organyà, Fígols i Arsèguel, en el marc del projecte Camina Pirineus

Arsèguel tindrà un espai per a autocaravanes.

Arsèguel tindrà un espai per a autocaravanes.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal de l’Alt Urgell ha anunciat que crearà àrees de servei per a autocaravanes en tres municipis. Serà a Organyà, Fígols i Arsèguel, on habilitarà zones d’estacionament específiques per a aquests vehicles a les entrades de les poblacions. L’objectiu és, segons van explicar des de la corporació, la potenciació del turisme de senderisme i, per fer-ho, volen donar servei als senderistes que viatgen en autocaravana i que aparquen disgregats per la comarca. Amb aquestes àrees, esperen “captar nous turistes” i que els que paren en aquestes poblacions generin ingressos en els comerços i restaurants. La iniciativa forma part del projecte Camina Pirineus, que pretén ser una eina per facilitar que els visitants puguin disfrutar del senderisme a la comarca. El consell va aprovar la documentació tècnica dels treballs en l’últim ple celebrat la setmana passada, que compta amb una inversió que supera els 69.000 euros i que s’executarà durant el 2018.

L’àrea de servei d’Organyà estarà situada en una parcel·la de titularitat municipal que està destinada a equipaments, segons el POUM del 2007. Aquesta té una superfície total de 2.097 metres quadrats i està situada a la zona esportiva, entre la travessera dels Camps de Futbol i el carrer de les Piscines. Tindrà capacitat per a nou autocaravanes amb dos punts per poder abocar les aigües grises (procedents de la dutxa, el lavabo i la cuina) i les negres (o fecals), un punt de presa d’aigua i un altre d’electricitat perquè els vehicles puguin carregar les bateries auxiliars.

L’àrea d’Arsèguel tindrà capacitat per a dos vehicles i estarà situada a l’aparcament públic de l’entrada del poble, i la de Fígols combinarà una zona d’estacionament públic i una altra àrea exclusiva per a les autocaravanes.

tracking