SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Alguaire es queda sense vols d'Arkia però estrena el pàrquing d'avions

La companyia israeliana Arkia ha cancel·lat la desena de vols previstos per a aquest hivern a l’aeroport d’Alguaire per qüestions operatives de la firma. Una activitat comercial que va iniciar el 2015 i que només va cancel·lar l’estiu del 2015 per la competència ‘low cost’. L’aeroport d’Alguaire estrena l’aparcament d’aeronaus de llarga estada.

Primera aeronau procedent de Romania estacionada a Alguaire a la zona que pertany a Aeronpark.

Primera aeronau procedent de Romania estacionada a Alguaire a la zona que pertany a Aeronpark.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport de Lleida-Alguaire no rebrà aquest hivern la desena de vols de la companyia israeliana Arkia procedents de Tel-Aviv, tal com feia des del 2015. L’aerolínia ha comunicat a Aeroports de Catalunya que per qüestions operatives pròpies de la firma no s’ha programat cap vol entre Tel-Aviv i Lleida. L’aerolínia oferia cada hivern una desena de vols que transportaven un miler de turistes, sobretot esquiadors. Fonts de la Generalitat van apuntar que la infraestructura lleidatana està preparada per acollir els vols israelians i “dependrà que finalment canviïn de plans i optin per tornar a programar vols a Lleida”, van dir. “De moment, només ens han confirmat que estan cancel·lats els vols per qüestions operatives i que l’avió que volava a Lleida no estarà en servei”, van apuntar. La cancel·lació podria estar vinculada amb els conflictes oberts que hi ha a Israel. De fet, Arkia ja va cancel·lar a l’estiu de 2015 els seus vols a Lleida per la dura competència de les companyies low cost en els mesos d’estiu a l’aeroport de Tel-Aviv després de l’obertura de l’espai aeri israelià a noves aerolínies de la Unió Europea. Tanmateix, en aquesta ocasió, l’aerolínia no ha atribuït la cancel·lació a cap fet concret.

De moment, Lleida s’ha quedat sense els vols de Tel-Aviv, encara que aquesta mateixa setmana la companyia de manteniment d’aeronaus Aeronpark ha començat la seua activitat a Alguaire amb serveis d’estacionament de llarga durada d’aeronaus comercials. Es tracta d’un avió procedent de Romania que va arribar a Alguaire el dia 22 de desembre passat i està previst que sigui a Lleida entre quatre i sis mesos.

La companyia israeliana oferia cada hivern una desena de vols i duia un miler de turistes

Aquesta aeronau és la primera que estrena el servei de pàrquing d’avions a Alguaire i segons fonts de la Generalitat hi ha perspectives que ben aviat arribin més avions.

L’empresa Aeronpark, amb la qual aquest diari no va poder contactar ahir, compta amb un aparcament per a avions amb una quinzena de places en una superfície que ocupa dos hectàrees, encara que no ha sigut fins a aquesta última setmana del 2017 que s’ha utilitzat per primera vegada. El projecte es va presentar el 2012 i havia d’oferir serveis d’estacionament d’avions de llarga durada, preservació i manteniment en línies comercials i privades. Aquesta activitat no ha pogut començar fins ara malgrat que l’empresa ha portat a terme una inversió d’un milió d’euros. Activitats d’aquest tipus i amb molta demanda es duen a terme ja a l’aeroport de Terol. També Alguaire tindria com a avantatge tant la baixa activitat aeronàutica com els preus d’estada de les aeronaus.

El 2012 es va presentar el projecte amb una inversió de 3 milions en un espai de tretze hectàrees amb una capacitat per a cinquanta aeronaus.

DEsviats a reus i al Prat quatre vols britànics per la boira

Els quatre vols del turoperador Neilson, que ahir al matí havien d’aterrar a l’aeroport de Lleida-Alguaire procedents del Regne Unit (Londres-Gatwick; Londres-Stansted; East Midlands i Manchester), es van tornar a desviar per segona vegada aquest hivern per la boira, deu en total aquest hivern (vuit de Neilson i dos d’Air Nostrum).

Estava previst que arribessin al matí a partir de les 08.55 hores i les 9.30 hores i tots es van desviar a l’aeroport de Reus els procedents de Gatwick i Manchester, i a l’aeroport del Prat de Llobregat els procedents de Londres Stansted i East Midlans.

En total, van ser 718 passatgers els que estava previst que arribessin a Lleida. També es van veure afectats els 636 passatgers que havien de sortir cap a les seues destinacions. Els dos vols que es van haver de desviar a l’aeroport del Prat va ser per culpa del vent que es va registrar ahir a Reus, que va impedir fer un aterratge en condicions, segons Aeroports.

Primera aeronau procedent de Romania estacionada a Alguaire a la zona que pertany a Aeronpark.

Primera aeronau procedent de Romania estacionada a Alguaire a la zona que pertany a Aeronpark.LLEONARD DELSHAMS

tracking