SEGRE

TEMPORAL DE NEU I VENT

El temporal tanca el port de la Bonaigua i algunes pistes d'esquí i fa caure arbres al pla

Una vintena de sortides dels bombers, sobretot per retirar troncs caiguts i revisar façanes afectades || La neu obliga a circular amb cadenes en una dotzena de trams de carretera del Pirineu

L’arbre caigut a Vallcalent a conseqüència del vent, que va obligar a tancar la zona per prohibir el pas.

L’arbre caigut a Vallcalent a conseqüència del vent, que va obligar a tancar la zona per prohibir el pas.GUIU TUBELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer temporal de l’hivern va arribar ahir a Lleida batejat amb el nom de Bruno i va deixar uns 30 centímetres de neu a cotes altes del Pirineu i ratxes de vent de més de 95 quilòmetres per hora en punts del pla com ara Alguaire. El vendaval va escampar a primera hora i de cop la densa boira instal·lada a bona part de les comarques del sud des de feia sis dies i es va anar intensificant al llarg de la jornada, durant la qual va assolir ratxes de 85 quilòmetres per hora a Raimat (Lleida) i 86 a la Bonaigua (entre el Pallars i Aran). La intensitat de les ratxes va provocar una vintena de sortides dels Bombers, la majoria de les quals a la ciutat de Lleida. En cap dels casos no hi va haver persones ferides i, principalment, es va tractar de la retirada d’arbres caiguts i la revisió de façanes. Al camí de Vallcalent de Lleida, per exemple, el vent va arrancar de soca-rel un pi de grans dimensions. Els Bombers també van fer sortides a Alcoletge, les Borges Blanques, Tàrrega i Mollerussa.

El temporal de vent també va motivar el tancament d’algunes pistes d’esquí, especialment les de cotes altes, per la dificultat en el funcionament dels remuntadors i la difícil visibilitat en punts d’Espot Esquí, Boí Taüll i Baqueira. Al seu tancament, l’estació aranesa marcava com a esquiables 39 dels 152 quilòmetres de pistes senyalitzades.

El vent va destrossar parades de la fira de reis de Gran Via i a Tarragona va tirar a terra 19 motos

La neu va començar a caure la matinada passada i va assolir cotes baixes (a partir de 600 metres d’altitud) a totes les comarques del Pirineu, incloses zones com la Conca de Tremp i la Seu, on va deixar una capa blanca.

Al llarg del dia, el temporal es va intensificar a Aran, Sobirà i Ribagorça i va obligar a tallar la circulació al port de la Bonaigua (cap a mitja tarda) i a utilitzar cadenes en una dotzena de trams de carreteres com l’N-230, l’N-141, la C-13 i l’L-500.

L’arbre caigut a Vallcalent a conseqüència del vent, que va obligar a tancar la zona per prohibir el pas.

L’arbre caigut a Vallcalent a conseqüència del vent, que va obligar a tancar la zona per prohibir el pas.GUIU TUBELLA

Vielha, on aquest dimecres no va parar de nevar durant tot el dia.

L'arbre caigut a Vallcalent a conseqüència del vent, que va obligar a tancar la zona per prohibir el pas.Calra Villar /Aué TV

tracking