SEGRE

INFRAESTRUCTURES INTERVENCIONS

L'Albagés reclama al Govern estatal les obres de compensació pel pantà

Segons l’ajuntament, la majoria estan pendents tot i que s’havien d’acabar el 2017

El dic finalitzat del pantà de l’Albagés.

El dic finalitzat del pantà de l’Albagés.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de l’Albagés exigeix celeritat en les obres de compensació per tenir al municipi el pantà de cua del canal Segarra-Garrigues. Segons l’acalde, Miquel Àngel Llimós, gairebé totes estan pendents i, encara que haurien d’haver estat llestes a finals d’aquest any, no s’espera que comencin fins entrat el 2018.

Encara està per fer el camí perimetral que uneix diverses finques de la zona, d’uns dos quilòmetres, una estació de bombatge a la presa per al reg d’aquest àrea, un sistema de control i un mirador a la coronació de la presa, a banda de mesures d’emergència, com la instal·lació de sirenes.

Pel que fa a la construcció de carreteres, només s’ha finalitzat la de l’Albagés a Castelldans, està per començar la de l’Albagés al Cogul i s’ha deixat a mitges la de l’Albagés a Cervià de les Garrigues.

En aquesta última via s’ha fet el tram que és proper a l’embassament però s’han deixat per pavimentar uns dos quilòmetres en direcció a Cervià, ja que es troben en zona inundable.

Segons l’alcalde, aquest trajecte quedarà tal com està (en l’actualitat és de terra). Va assenyalar que és una via molt transitada ja que evita fer volta per les Borges i Castelldans, per la qual cosa se seguirà utilitzant fins que s’hi prohibeixi el pas per risc d’inundacions.

En l’actualitat, el gruix de les obres de la presa està acabat a l’espera de posar en càrrega el dic a partir del 2018. Segons Llimós, l’ajuntament preveu que després de fer les primeres proves es puguin abordar totes les iniciatives turístiques que comporta tenir un pantà al municipi.

“No obstant, les expectatives van per llarg, ja que passarà temps fins que l’aigua arribi a la cota màxima.” El pantà, en el curs del riu Set, té una capacitat per a 80 hectòmetres cúbics.

tracking