SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnat a presó per disparar al gat del seu veí a les Borges Blanques

L’Audiència li imposa quatre mesos de presó i l’inhabilita durant 14 per a qualsevol ofici amb animals || Li va causar lesions amb una escopeta de perdigons

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret.

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat un jubilat de les Borges Blanques a quatre mesos de presó per disparar amb una escopeta de perdigons al gat del seu veí en una finca de la capital de les Garrigues, al considerar-lo autor d’un delicte de maltractament d’animals domèstics. A més, el jutge també l’inhabilita, durant 14 mesos, per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals.

Segons consta en la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, els fets van ocórrer el maig del 2014. L’Audiència, que confirma així la decisió del Jutjat Penal número 1 de Lleida, considera provat que el condemnat va ser l’autor del tret efectuat amb una escopeta de perdigons contra el gat del seu veí de finca, defensat pel lletrat Martí Pérez Roig. L’animal no va morir, però sí que va patir lesions.

La sentència ratifica en part la decisió del Penal 1, que va imposar una indemnització de 82 euros

La sentència basa la seua decisió en la declaració d’una testimoni que va assegurar que el dia dels fets, quan es dirigia a la finca de la seua parella, va sentir trets i va veure l’acusat amagat darrere d’un arbre portant una escopeta. A continuació, va trobar un gat ferit per un tret de perdigons. El ja condemnat va negar els fets dels qual se l’acusava, al·legant a més que no disposava ni d’armes ni de llicència per al seu ús, una cosa que el jutge no va tenir en compte ja que no és necessari tenir permís per a aquest tipus d’escopetes de perdigons.

Segons fonts properes al cas, pel que sembla existia una mala relació prèvia entre tots dos veïns després que el sistema de reg de la finca de l’amo de l’animal causés una petita inundació al terreny propietat del condemnat.

A part de la condemna de presó i inhabilitació, la sentència també estipula una indemnització per a l’amo de l’animal de 82,50 euros. El condemnat també va ser acusat en el seu moment d’amenaces i violació de domicili, delictes pels quals va ser absolt durant el procés al jutjat Penal número 1.

Un regidor de Torà va ser absolt de matar un gos l’any 2012 L’Audiència Provincial de Lleida va ratificar a començaments de l’any passat l’absolució d’un regidor de Torà que va ser acusat d’un delicte de maltractament animal per matar a trets un gos abandonat el 2012. El tribunal va desestimar els recursos presentats per la Fiscalia, que demanava que fos condemnat a un any de presó i a tres d’inhabilitació, i les entitats Ipcena i Associació Futur Animal, i va ratificar la sentència del jutjat penal 3, en la qual s’afirmava que “el que l’acusat pretenia amb el seu procedir no era maltractar el gos sinó evitar un mal major com era una agressió a un ciutadà per part d’un animal de grans dimensions”. L’Audiència va apuntar que “l’acusat devia percebre l’animal com a perillós, sent requerit per l’alcaldessa per solucionar el problema”.

tracking