SEGRE

MUNICIPIS PLENS

La Seu aconsegueix aprovar comptes a l'abstenir-se ERC

De 13,8 milions, a costa de reduir inversions || Tàrrega espera executar el 2018 el pla per impulsar el Segarra-Garrigues

Vílchez i Orobitg, en el ple de Tàrrega que es va celebrar ahir.

Vílchez i Orobitg, en el ple de Tàrrega que es va celebrar ahir.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’ajuntament de la Seu va aprovar ahir els pressupostos del 2018, de 13,8 milions, amb els vots a favor de l’equip de govern (PDeCAT), l’abstenció d’Esquerra i els vots en contra de Compromís x la Seu i la CUP. El grup d’ERC va presentar dos esmenes que segons el seu portaveu, Francesc Viaplana, eren la condició per facilitar l’aprovació dels comptes. D’una banda, demanaven modificar el pla d’inversions i, de l’altra, una partida per a un espai d’acollida i acompanyament per a famílies amb nounats. Les dos es van aprovar i es van retirar 600.000 euros del capítol d’inversions.

L’alcalde, Albert Batalla, va apuntar que els projectes suprimits es podrien portar a terme amb el romanent de tresoreria del 2017. Cal recordar que la Seu no va aprovar els pressupostos aquest any i va prorrogar els del 2016.

El ple aprova un refinançament d’un crèdit de dos milions i s’estalviarà 90.000 euros

D’altra banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va explicar que un dels projectes estrella per a l’any que ve serà la resolució definitiva del PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial) Motors per al Segarra-Garrigues, amb el qual es pretén rellançar el canal alhora que impulsar el creixement econòmic del territori a partir dels usos generats amb la seua posada en marxa. L’alcaldessa va apuntar que “tenim una concessió de diners i falta la resolució definitiva”. Perelló ho va dir després d’un ple en el qual l’edil de la CUP, Carlos Vílchez, va fer efectiva la seua renúncia al càrrec i va recordar que “és per motius personals i professionals”. El seu successor, Miquel Orobitg, també hi era present.

Així mateix, el ple de Balaguer va aprovar un refinançament d’un crèdit d’aproximadament 2 milions d’euros, els interessos dels quals estaven “per sobre de prudència financera”, segons va explicar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Aquesta iniciativa permetrà a l’ajuntament estalviar uns 90.000 euros.

A més, l’ajuntament d’Agramunt també va aprovar els seus comptes per al pròxim exercici, que ascendeixen a 5,5 milions.

tracking