SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

La rampa al Pallaresa a Sort, llesta aquesta primavera

Per salvar la presa de l’Hostalet i fer aquest tram navegable

El riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort.

El riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Pallars Sobirà ha aprovat el projecte de millora de la connectivitat fluvial al salt de l’Hostalet, una actuació que comportarà una inversió de 278.117 euros per a la construcció d’una rampa de baixada de 12 metres que permetrà saltar aquesta presa del Noguera Pallaresa. Aquesta actuació és dins del projecte per fer navegable el riu des de Llavorsí fins al pantà de Sant Antoni (vegeu desglossament). Segons el president del Sobirà, Carles Isus, caldrà agilitzar al màxim la tramitació ja que la rampa haurà de fer-se abans del desglaç de primavera i estar llesta abans d’abril, a tot estirar.

L’ens comarcal també ha donat llum verda al projecte de senders històrics de l’època romànica als municipis de la Guingueta d’Àneu i Espot i que uneixen els monestirs de Sant Pere de Burgal i Santa Maria d’Àneu. La inversió que hi ha prevista és de 50.000 euros. Finalment, també s’ha ratificat la senyalització i instal·lació d’equipaments complementaris a la xarxa de senders del Sobirà pressupostats en més de 22.000 euros.

També es milloraran camins històrics entre Sant Pere de Burgal i Santa Maria d’Àneu

Aquestes tres intervencions formen part de la dinamització turística al voltant del riu Noguera Pallaresa dins del projecte Green Pyrenees Slow Tourism-GPS Tourism, dins del programa Interreg V de la UE per a Espanya, França i Andorra (POCTEFA), que es finançaran amb fons Feder i que han d’estar enllestits per a l’any 2020.

Els dos Pallars aposten per portar el ràfting fins a Sant AntoniFer navegable el Pallaresa des d’Escaló fins al pantà de Sant Antoni, a Talarn, és un dels projectes turístics pels quals aposten els consells comarcals del Sobirà i del Jussà. Tots dos han començat les tramitacions per salvar els obstacles que hi ha al curs fluvial. Queden pendents les actuacions a la presa de Sossís, una de les traves més importants. El consell del Jussà treballa amb l’objectiu d’aconseguir un acord amb l’empresa que explota el salt i les negociacions semblen anar per bon camí. Es podria fer ràfting i activitats d’aventura en un tram de cinquanta quilòmetres.

tracking