SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDIS

Els primers focs de l'any calcinen més de 6 ha al Segrià i la Segarra

Cinc van cremar en uns camps de panís a Gimenells || Set dotacions van treballar en un incendi a Vergós amb 1,2 hectàrees agrícoles i forestals cremades

Efectius treballant per sufocar les flames a l’incendi de la Segarra.

Efectius treballant per sufocar les flames a l’incendi de la Segarra.@ALBERTPUGI/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de sis hectàrees de vegetació calcinades al Segrià i la Segarra és el balanç dels dos primers incendis registrats aquest any, en els quals la sequera i el vent van jugar un important paper. El primer dels focs es va originar quan passaven pocs minuts de dos quarts de dos del migdia al terme municipal de Gimenells i el Pla de la Font, en una zona pròxima al canal de Vallmanya. Després de rebre l’avís es van desplaçar al lloc dos dotacions dels Bombers de la Generalitat que van treballar durant dos hores per sufocar les flames. Finalment van cremar cinc hectàrees de rostolls de panís.

El segon dels incendis es va declarar unes tres hores després a la Segarra, concretament en una zona coneguda com la Riera de Monells, entre els nuclis de Vergós (Cervera) i Montpalau (Ribera d’Ondara). Les flames van començar en una pastilla de vegetació forestal que estava envoltada per camps agrícoles i els Bombers van activar fins a un total de set dotacions terrestres, ja que en el moment de l’avís, gairebé dos quarts de cinc de la tarda, no era possible el treball de mitjans aeris a causa de la poca visibilitat. Cap a les vuit de la tarda, els efectius van poder donar per estabilitzat l’incendi i sis dotacions es van quedar remullant la zona per evitar que les flames poguessin revifar. Segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals, van cremar 1,2 hectàrees entre vegetació agrícola i forestal.

Tant la comarca de la Segarra com la del Segrià, en les quals es van produir aquests dos primers incendis, es trobaven ahir en el nivell 1 d’alerta per risc d’incendi segons el Pla Alfa a causa de la suma de dos factors. D’una banda, la sequera i la baixa humitat que acumula la vegetació i, d’altra, el vent que es va registrar durant tota la jornada, que va deixar ràfegues de fins a 49 quilòmetres per hora als punts en ls quals es van declarar els focs.

tracking