SEGRE

EQUIPAMENTS LLOGUER SOCIAL

Mollerussa recuperarà els pisos de l'estació de tren per a habitatge social

Es tracta de dos apartaments que s’incorporaran a la borsa de l’ajuntament

L’estació de tren, al costat de la nova de bus.

L’estació de tren, al costat de la nova de bus.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa vol incorporar a la borsa d’habitatge municipal els dos pisos de la primera planta de l’estació de tren. Aquest equipament està actualment en desús després que deixés de tenir la funció de venda de bitllets. Els pisos havien estat habitats per empleats de l’estació. El consistori està en negociacions amb la propietària de l’immoble, l’entitat pública Adif, per recuperar aquest espai, que també podria arribar a acollir alguna sala per a entitats als espais comuns. L’alcalde, Marc Solsona, va destacar que s’estudia la possibilitat que les famílies que siguin beneficiàries d’aquests pisos siguin les que portin a terme les tasques de neteja de l’equipament, per d’aquesta manera tenir-lo en condicions i millorar-ne l’aspecte ara que estan a punt d’acabar les obres de la nova estació de bus, que es troba davant d’aquest edifici.

La nova terminal substi tuirà l’actual, ubicada davant del grup Forestal d’Urgell, que passarà a acollir activitats per als joves. D’altra banda, el consistori destinarà aquest any un total de dos-cents mil euros per subvencionar la rehabilitació d’immobles inclosos a la zona del Pla de Barris i el Grup Sant Isidori. Les obres hauran d’estar fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins al 31 d’agost del 2018. Els habitatges hauran de tenir com a mínim quinze anys d’antiguitat, a excepció de si l’obra és per eliminar barreres arquitectòniques. També es preveuen ajuts per impermeabilitzar la coberta, substituir elements en mal estat i obres a la instal·lació de gas, electricitat, aigua o sanejament.

El consistori ja va portar a terme a finals de l’any 2013 una primera convocatòria de reforma dels habitatges del centre, i en aquesta ocasió s’hi van destinar seixanta mil euros, que es van ampliar fins a arribar als cent tretze mil euros.

tracking