SEGRE

TURISME BALANÇ

Aran concentra el 40% dels habitatges de lloguer turístic de la província

Imatge de Vielha, un dels municipis on es donen d’alta pisos per a ús turístic.

Imatge de Vielha, un dels municipis on es donen d’alta pisos per a ús turístic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aran concentra el 40 per cent dels habitatges de lloguer turístic (HUT) de Lleida, segons assenyalen dades del departament d’Empresa. En concret, a la Val hi ha un total de 831 HUT, amb 4.571 places, mentre que a la resta de la demarcació són 1.227 amb 6.749 places. Aquests immobles turístics, que es lloguen només per dies o per setmanes, proliferen als principals pols d’atracció del Pirineu lleidatà, com va avançar SEGRE el mes de juliol passat.

Des de l’inici del procés de regularització, els apartaments i habitatges d’ús turístic a Catalunya ja superen els 65.000, una dada que suposa prop de 370.600 places d’allotjament turístic. A més, fruit de la “intensa activitat inspectora” del departament d’Empresa, s’han portat a terme 16.856 activitats inspectores que han derivat en l’obertura de 1.079 expedients sancionadors a propietaris i gestors de tot Catalunya.

De tots aquests, 850 s’han resolt amb sancions que oscil·len entre els 3.001 i els 30.000 euros. Les multes imposades sumen més de quatre milions d’euros. A les comarques de Lleida, s’han resolt trenta-un d’aquests expedients. La xifra s’ha disparat des que la Generalitat va fixar el 2012 la normativa que les regula.

Amb la legalització d’aquests lloguers, el Govern els va obrir la porta a aplicacions de recerca a internet que fins aleshores els estaven vetades. Més de set-cents immobles al Pirineu apareixen actualment en plataformes com Airbnb.

El cicloturisme, un pol d’atracció de Torres de Segre

Torres de Segre ha rebut entre els anys 2016 i 2017 3.582 turistes, segons les dades que van facilitar ahir des de l’ajuntament d’aquesta localitat del Segrià. El 17% d’aquests visitants va participar en activitats de cicloturisme i el 34% va prendre part en alguna iniciativa de TDSNaTur, una marca creada des de la regidoria de Medi Natural per divulgar els valors culturals i naturals del municipi, que compta amb els paratges del pantà d’Utxesa. L’observació d’aus és un altre dels pols d’atracció i un 18% del total va demanar informació sobre activitats.

tracking