SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

L'Albagés denuncia que tanqui el consultori mèdic

En períodes de vacances com estiu o Nadal || Els pacients són derivats a altres localitats de les Garrigues

Imatge d’arxiu del consultori mèdic de l’Albagés.

Imatge d’arxiu del consultori mèdic de l’Albagés.AYUNTAMIENTO DE L’ALBAGÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de l’Albagés va denunciar ahir el tancament del consultori mèdic quan el centre d’atenció primària (CAP) de les Borges té més demanda o hi ha falta de personal i el metge que s’ha de desplaçar fins a aquesta localitat no pot fer-ho i anul·la les visites, una cosa que obliga que els pacients siguin derivats a altres pobles de les Garrigues. L’alcalde, Miquel Àngel Llimós, va apuntar que el problema s’accentua en períodes de vacances com estiu o Nadal i que es repeteix des de fa anys. A més, des de fa uns dos anys “van retallar el servei de consulta de cinc a tres dies setmanals” i va assegurar que l’assistència mèdica “s’ha vist retallada fins a l’extrem”. En aquest sentit, va assegurar que durant les dos últimes setmanes, els veïns se n’han hagut d’anar fins a Castelldans, Juneda o les Borges Blanques perquè els visités el metge i va explicar que en molts casos reben l’avís la nit abans i llavors publiquen un ban per avisar els veïns. L’Albagés compta amb 403 habitants i el 30 per cent de la població té 65 o més anys, la qual cosa implica que es necessitin més serveis mèdics i que tinguin més dificultats per desplaçar-se a altres localitats per ser atesos.

“A Juneda, a l’estiu, a partir de les 15.00 hores, hem d’anar a les Borges”, va dir, encara que va apuntar que en aquesta localitat són casos més “puntuals”, com “quan un metge es posa malalt i tarda a tornar a ocupar el seu lloc”. Va assegurar que s’han anat buscant solucions i que els veïns poden ser atesos per un professional en altres localitats de les Garrigues.

El consell admet que el problema es dóna en diversos pobles El president del consell comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, va explicar ahir que el problema de la derivació de pacients a altres consultoris i centres d’atenció primària es repeteix a tots els pobles de la comarca, excepte a les Borges Blanques. Va apuntar que la major part dels casos també es concentren en estiu i Nadal i que també passa en municipis més grans.

tracking