SEGRE

PATRIMONI OBRESMUNICIPIS PROJECTES

Les millores de l'accés a la Barbacana, a partir de dilluns

El projecte preveu una inversió de 132.000 euros

Imatge de la plaça Santa Anna de Cervera.

Imatge de la plaça Santa Anna de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera començarà dilluns les obres de millora de l’accés a la Barbacana i la rambla Lluís Sanpere des de la plaça de Santa Anna. Els treballs duraran quaranta-cinc dies i en aquest període no es descarta obrir el túnel del Casal en els dos sentits de la marxa per facilitar l’accés al carrer Major. L’alcalde, Ramon Royes, va explicar que una vegada finalitzin aquests treballs començarà la millora de l’avinguda Catalunya, al costat de la Fonda Bonavista, on està previst el disseny d’una plataforma elevada perquè es redueixi la velocitat dels vehicles i també per donar preferència als vianants a l’entrada a la zona comercial del carrer General Güell.

Torà millora l'accés a l'entorn medieval de Vallferosa

L’ajuntament de Torà ha presentat una memòria per portar a terme una nova actuació a l’entorn medieval de Vallferosa. La proposta planteja recuperar un antic accés a l’interior de la torre mitjançant escales adossades a la paret circular. En l’actualitat, estan pràcticament desaparegudes i l’accés es realitza mitjançant una escala de mà clavada a la paret. Segons l’alcalde, Magí Coscollola, la recuperació de l’antiga escala permetria un accés més còmode i fàcil.

Aquesta proposta projecta també la millora de l’accés fins a l’església de Sant Pere de Vallferosa, previst per a persones amb discapacitat i també per millorar el pas dels visitants. El projecte planteja instal·lar-hi una superfície plana. La memòria valorada planteja una inversió total de 132.000 euros.

Torà ja va portar a terme el 2016 una intervenció al conjunt monumental de Vallferosa amb la impermeabilització de la coberta de la torre amb l’objectiu d’evitar filtracions d’aigua i resoldre problemes estructurals. Aleshores la inversió va ascendir a 68.000 euros.

L’origen d’aquesta torre se situa entre els segles VIII i IX i l’any 1949 es va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional.

Imatge de la plaça Santa Anna de Cervera.

Imatge de la plaça Santa Anna de Cervera.X. SANTESMASSES

tracking