SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Les pistes d'esquí aguanten malgrat la calor i el vent

Tancaments puntuals i neu menys dura, encara que mantenen bons gruixos || A l’espera d’un nou front demà

Els Reis Mags d’Orient van arribar ahir a Port Ainé per saludar els més petits.

Els Reis Mags d’Orient van arribar ahir a Port Ainé per saludar els més petits.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vent i la calor dels últims dies han afectat les pistes d’esquí de Lleida, malgrat que es mantenen en bones condicions (vegeu el mapa). El vent, que dimecres va assolir ratxes de 100 quilòmetres per hora, va deixar fora de funcionament la zona de la Bonaigua a l’estació de Baqueira, que va tornar a obrir-la a la tarda. Al Sobirà, va obligar a tancar Espot i els esquiadors van ser desviats a Port Ainé, que va haver de penjar el cartell de complet a l’arribar al límit de l’aforament amb 2.890 persones. Durant la jornada d’ahir les dos van registrar gairebé 3.400 persones.

La calor també ha fet efecte en les instal·lacions i en la qualitat de la neu. A les cotes altes s’han arribat a registrar 5 graus positius, temperatura que n’ha canviat la tipologia i ha passat de pols a humida o primavera. Per aquesta raó, Tavascan manté tancada l’àrea d’alpí des d’aquest dimecres amb la previsió de tornar a la normalitat durant la jornada d’avui de cara al cap de setmana.

Així mateix, les pistes d’esquí nòrdic s’han vist perjudicades per les altes temperatures i ha tancat el complex de Virós-Vallferrera, que espera tornar a obrir dilluns que ve, dia 8. La resta es mantenen obertes, segons fonts de Tot Nòrdic.

No obstant, la previsió d’entrada d’un nou front de precipitacions del neu a partir de demà dissabte fa preveure als complexos que es recuperarà un estat de neu òptim com per Cap d’Any.

L’arribada d’aquest temporal afectarà el cap de setmana de Reis, encara que l’ocupació s’espera que arribi a un 75 per cent, un percentatge que es considera bo. Per la seua banda, Port del Comte també espera noves precipitacions per continuar obrint instal·lacions. Els gruixos continuen superant el metre.

tracking