SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Navès, de nou sense ajuts per portar aigua a 20 masies

Fet que obliga a traslladar-la amb cisternes, com els últims dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Navès s’ha quedat per segon any sense ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per proveir una vintena de masies, un alberg, una casa de colònies i un establiment de turisme rural, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Ca-safont, que tornarà a reclamar a la Generalitat subvencions per posar fi a aquesta situació. Sobretot, quan es dóna la circumstància que algunes es troben a menys de cent metres del pantà de la Llosa del Cavall i “a l’actualitat, estem transportant aigua amb cisternes”. És el cas de la casa de colònies de Cases de Posada i del negoci de turisme rural.

Casafont va remarcar que “no hem entrat a la convocatòria de subvencions de l’ACA perquè els criteris pels quals es concedeixen responen a la densitat de població, de manera que els pobles amb més veïns tenen més probabilitats. En el nostre cas, les masies estan molt disseminades. Som un territori molt extens, però molt poc poblat”. No obstant, “reclamarem que es canviïn aquestes directrius al considerar que es penalitza aquestes comarques”.

El projecte està valorat en uns tres-cents mil euros, perquè la complexa orografia dificulta la construcció de les conduccions. L’ajuntament no té aquest import per sufragar la intervenció, per la qual cosa ha d’anar a compte de les aportacions de la Generalitat que, de nou, no s’han concedit, però que es tornaran a reclamar.

Més de dos anys reclamant diners sense èxitL’ajuntament de Navès, al Solsonès, sol·licita subvencions des de l’any 2015 i sempre ha topat amb la negativa del Govern per portar a terme una actuació que considera vital per als veïns. La vintena de masies i els establiments hotelers se subministren de fonts i pous. No obstant, durant èpoques de sequera això és un problema i s’ha de recórrer a les cisternes, una imatge contradictòria “si es té en compte que la Llosa és al costat però no som dins de la xarxa de proveïment del pantà”.

tracking