SEGRE

POLÍTICA ALCALDES

Royes renuncia a repetir com a alcaldable a Cervera

El primer edil estudia deixar la política i preveu anunciar-ho dimarts || Admet que ha passat anys durs en el govern local

Falguera (dreta) entrega la vara d’alcalde a Sanuy.

Falguera (dreta) entrega la vara d’alcalde a Sanuy.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, deixarà l’activitat política al finalitzar el mandat actual a mitjans del 2019. Si bé Royes no ha volgut avançar res fins a la roda de premsa que ha convocat per dimarts vinent sobre el seu “futur polític”, fonts properes a l’alcalde han manifestat que ja ha donat a conèixer al seu partit, el PDeCAT, la decisió. El mateix Royes ha reconegut en diverses ocasions que ha governat durant dos mandats molt durs i en especial aquest últim any a causa del procés. Aquest esgotament va quedar reflectit al ple del mes de desembre quan en dos de les seues intervencions va dir “el que vingui després de mi...”.

La veritat és que Royes, igual que els altres quatre alcaldes que ha tingut Cervera després dels 25 anys de mandat de Joan Salat, no ho ha tingut gens fàcil. Cap d’ells ha aconseguit una majoria suficient per governar, cosa que ha obligat a buscar pactes que en molts casos han acabat amb expulsions i vetos en temes transcendentals. Malgrat tot, l’actual mandat ha estat un dels més complexos. Vuit de les nou candidatures que es van presentar a les eleccions de l’any 2015 (PP, PSC, CiU, Mes, SiF, INSE, ERC i CUP) van obtenir representació. La formació d’un govern va ser el resultat de dilatades negociacions. Royes (PDeCAT, amb quatre edils) governa amb SiF, INSE i un edil del grup mixt.

Relleu a l’alcaldia d’Albatàrrec L’alcalde d’Albatàrrec, Víctor Falguera, va deixar el càrrec dimarts, tal com va comunicar en una assemblea a finals del mes passat. El substitueix des d’ahir Jaume Sanuy i tots dos han treballat junts en els últims quatre mesos. Falguera va explicar que renuncia a ser regidor per dedicar-se a les empreses que ha impulsat.

tracking