SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Tàrrega pressiona el Talladell perquè constitueixi la junta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres grups amb representació a l’ajuntament de Tàrrega i el Talladell (PDeCAT, ERC i CUP) demanaran al president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD), Francesc Rodríguez (avalat per l’antiga CiU), que convoqui una junta i assisteixi a la reunió a fi que hi hagi un quòrum mínim de tres membres per fer efectiu el nomenament dels quatre vocals escollits en el procés participatiu que va tenir lloc l’1 de setembre de l’any passat. Amb això volen desbloquejar el funcionament de l’EMD.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va explicar ahir que “Rodríguez ens ha dit que abans de convocar la junta ha de reunir-se amb els vocals per dissenyar el cartipàs”. El portaveu i regidor d’ERC, Jaume Folguera, va assegurar que “farem tot el que estigui a les nostres mans perquè prengui possessió el vocal escollit d’ERC”. Folguera va recordar que els vocals van ser elegits pels veïns en un procés en el qual van participar 78 persones. Per la seua banda, l’edil de la CUP Montse Garcia va coincidir en “la necessitat de desbloquejar la gestió de l’EMD”. Tant Perelló com Folguera i Garcia van lamentar que “el principal perjudicat d’aquesta polèmica és el poble”.

PDeCAT, ERC i CUP lamenten que els “perjudicats per la polèmica” són els veïns

SEGRE va intentar contactar sense èxit amb Rodríguez. El president de l’EMD i un col·lectiu de joves del Talladell s’han enfrontat en els últims dies després que aquests darrers cancel·lessin la cavalcada dels Reis Mags i Rodríguez els fes fora del local juvenil. El president de l’EMD també estava convocat a la reunió feta dimecres a Tàrrega amb els vocals del Talladell, però no hi va assistir. Així mateix, durant la trobada es va posar sobre la taula la possibilitat de portar el cas als tribunals i presentar un contenciós administratiu per part dels partits per no poder exercir els seus drets. Malgrat tot, l’alcaldessa va dir que no preveu aquesta possibilitat mentre que Folguera va afirmar que “no descartem res” encara que va insistir que “apostem per solucionar el problema amb el diàleg”.

tracking