SEGRE

INICIATIVES TURISME

La Seu prepara noves rutes turístiques sobre el segle XIX

Després de l’èxit de l’oferta actual centrat en l’edat mitjana || Pels carrers del nucli antic per dinamitzar el comerç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell, a través de l’Espai Ermengol, promourà nous productes turístics vinculats a la història del segle XIX. Després d’haver posat en marxa les visites guiades Fa 200 Nadals..., l’objectiu és aprofitar el coneixement sobre aquesta etapa per dissenyar una nova ruta pel centre i ampliar l’oferta actual, que sobretot es basa en l’edat mitjana. El carrer dels Canonges, objecte d’estudi de l’historiador Climent Miró per encàrrec del consistori, serà un dels eixos centrals d’aquesta nova proposta, amb la qual també es pretén contribuir a la dinamització comercial i residencial.

La forma de vida de la societat del segle XIX, explicada a través del comerç, l’economia o, fins i tot, les persones que van viure en aquella època al carrer dels Canonges, serà la base de la nova proposta turística que prepara l’Espai Ermengol.

El projecte es basa en un estudi de l’historiador Climent Miró sobre la vida al carrer dels Canonges

El punt de partida és l’estudi que porta a terme l’historiador Climent Miró, que ha servit per construir el relat de les visites guiades Fa 200 Nadals..., estrenades en el marc de les activitats del Món Màgic de les Muntanyes. La intenció és plantejar nous productes vinculats a aquesta etapa històrica. Per la seua banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va assenyalar que la generació d’activitat turística als carrers del centre, lligada a l’aprofundiment del coneixement històric, pot contribuir a la dinamització. És per aquesta raó que des del consistori volen fer una aposta amb noves propostes emmarcades en el període del segle XIX: “La Seu és medieval i el carrer dels Canonges és el carrer medieval per excel·lència, però han passat altres coses”, va argumentar Batalla.

Tot plegat coincideix amb l’aprovació, el pròxim mes de febrer, d’una segona línia de subvencions per a la rehabilitació i pintura de façanes i porxos d’aquest carrer i el Major. D’altra banda, en l’àmbit comercial, també hi ha una partida de 50.000 euros per incentivar la implantació de nous comerços al centre històric.

tracking