SEGRE

ESNOTICIA

Els vols del Regne Unit aterren a Alguaire a pesar de la boira

Els avions van operar amb el sistema d’aterratge instrumental || Segona jornada d’operacions de Neilson en la campanya d’hivern al cap de 2 dies de desviacions

Un dels avions de Neilson que van aterrar ahir a l’aeroport lleidatà.

Un dels avions de Neilson que van aterrar ahir a l’aeroport lleidatà.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vols procedents del Regne Unit del turoperador britànic Neilson van poder aterrar ahir a Alguaire malgrat la boira en l’entorn de l’aeroport a primeres hores del matí. Aproximadament vuit-cents esquiadors van emprendre des d’allà el trajecte en autocars a les pistes del Pirineu (la gran majoria cap a Andorra) coincidint amb l’últim dia de la campanya nadalenca, mentre que uns altres vuit-cents van tornar al Regne Unit.

El director de l’aeroport, Antoni Serra, va explicar que “hi havia molta boira”, però que els avions de Neilson van poder aterrar amb el sistema d’aterratge instrumental (ILS). En aquest sentit, va apuntar que “quan hi ha previsió de boira, els turoperadors desvien els avions, però no hi havia previsió” i per aquesta raó van operar a Alguaire.

Uns 800 turistes britànics van arribar ahir a l’aeroport lleidatà per anar fins a les pistes d’esquí d’Andorra

Pel que fa a la poca visibilitat, Serra va afirmar que “el primer avió l’hem sentit aterrar i no l’hem ni vist”. Aquesta és la segona jornada d’operacions de Neilson a l’aeroport, després que el 21 i el 27 de desembre hagués de desviar els vols a Reus per mala visibilitat. Això va afectar també durant unes altres dos jornades els avions d’Air Nostrum, desviats a Reus i al Prat.

La polèmica per l’‘antiboira’ de l’aeroport Alguaire està equipat amb un sistema d’aterratge instrumental de nivell u. Es basa en dos sistemes de ràdio, un que proporciona als avions referències sobre la seua situació respecte al centre de la pista, i un altre que orienta el pilot sobre el camí de planatge de l’aparell al descendir. Les jornades de cancel·lacions de vols per boira en els últims anys van portar les institucions lleidatanes a demanar un ILS de més prestacions, una cosa que la Generalitat va descartar pel seu alt cost d’instal·lació i manteniment.

Un dels avions de Neilson que van aterrar ahir a l’aeroport lleidatà.

Un dels avions de Neilson que van aterrar ahir a l’aeroport lleidatà.LLEONARD DELSHAMS

tracking