SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Bassella cataloga els seus 89 camins per extremar control i seguretat

De cara a les competicions de motos, algunes de multitudinàries

Un dels camins de Bassella que formen part de l’inventari que ha fet el consistori.

Un dels camins de Bassella que formen part de l’inventari que ha fet el consistori.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El municipi de Bassella acull cada any carreres de motos de muntanya, la més important al febrer, la Bassella Race, en la qual se citen més de 1.000 participants per convertir-la en una de les competicions d’enduro més multitudinàries de Catalunya.

Per això, l’ajuntament ha aprovat un inventari municipal de camins, el primer d’aquestes característiques que s’aprova a tota la comarca de l’Alt Urgell, per disposar d’un document que serveixi com a eina de gestió del viari públic, així com per extremar el control, la seguretat i poder fer complir les obligacions que la llei imposa als ajuntaments en aquest àmbit, segons l’alcaldessa, Cristina Barbens.

En aquest sentit, la primera edil va recordar que el municipi “s’ha consolidat com a territori de curses de motos”, i amb l’inventari “tenim l’eina que ens dóna la força i el coneixement a l’hora d’autoritzar l’ús de camins per a aquestes competicions”.

L’estudi ha inventariat un total de 89 camins que sumen 194,8 quilòmetres. Segons Barbens, “l’inventari ens serveix per conèixer la xarxa pública de camins i saber així on és necessari actuar i quins no són de la nostra competència. També podrem evitar problemes amb veïns que puguin arribar a pretendre impedir el pas per camins d’ús públic amb la instal·lació de cadenes”, va concloure.

L’estudi ha consistit en la realització d’un treball de camp per recollir les característiques de la xarxa viària.

tracking