SEGRE

MUNICIPIS PARTITS

El PSC de Gimenells elegeix l'edil que possibilitarà la censura

Patricia Montes Valls, que era la suplent número tres de la llista

Dante Pérez.

Dante Pérez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor socialista de Gimenells Antonio Pardos va explicar ahir que el seu grup municipal ja té sobre la taula el nom de l’edil que substituirà Vicente Sáez, que va dimitir en el ple anterior per desacords amb les decisions del seu mateix partit entorn de l’article 155 de la Constitució. Això ha donat peu que el partit nomeni una substituta, la qual cosa possibilitarà que es tramiti una moció de censura contra l’alcalde, Dante Pérez. El primer edil va deixar el PSC i es va presentar a les eleccions del 21-D com a número 2 de la llista del PP per Lleida. La substituta de Vicente Sáez serà Patricia Montes Valls.

La llei antitransfuguisme impedeix que els vots dels qui han format part del govern d’un alcalde es comptabilitzin per cessar-lo, per la qual cosa la moció serà possible quan Montes prengui possessió de l’acta. Pardos va explicar que tramitaran el canvi d’edil davant de la junta electoral perquè prengui possessió al més aviat possible. Va apuntar que no preveuen que es pugui fer efectiu el canvi fins a mitjans de febrer. No obstant, va recordar que compten amb el suport del PDeCAT per cessar l’actual alcalde. “Tots estem disposats a presentar la moció, encara que hem de parlar encara de com es durà a terme. Existeix l’acord però no hem detallat res més.”

Val a recordar que Pérez ja va rebutjar al desembre dimitir, tal com havien demanat els seus antics companys de govern socialista municipal. Pérez va insistir que va deixar el PSC a l’incorporar membres d’Unió a la llista electoral i va dir que es va presentar pel PP el 21-D “davant la necessitat de defensar la unitat d’Espanya” (vegeu SEGRE del dia 30 de desembre).

tracking