SEGRE

CELEBRACIONS INICIATIVES

Sort demana 2.600 € i 70 cubates gratis per adjudicar una barra

Tiquets per al bar del Carnaval que l’ajuntament donarà a la comissió de festes || Treu la gestió a concurs per posar límit a invitacions que eren “una ruïna”

Imatge de l’any passat de la rua de Carnaval a Sort.

Imatge de l’any passat de la rua de Carnaval a Sort.E. ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Qui aspiri a regentar el bar del Carnaval de Sort haurà de donar a l’ajuntament setanta cubates gratis. Així ho estableix el concurs que el consistori ha convocat per adjudicar la barra d’aquesta celebració. L’alcalde, Raimon Monterde, va explicar que es tracta de tiquets de consumicions que rebrà la comissió de festes i va apuntar que aquesta mesura pretén posar límit a invitacions que suposaven “una ruïna” en anys anteriors.

Les clàusules del concurs estableixen que l’adjudicatari haurà “de cedir de forma gratuïta a l’ajuntament 70 tiquets per valor de consumició d’un combinat”, així com un cànon d’almenys 2.644 euros. A l’hora de valorar les ofertes, rebrà punts addicionals qui es comprometi a entregar almenys 80 d’aquestes invitacions.

Monterde va apuntar que el consistori va decidir que “el servei del bar el portin professionals” després de constatar que, quan estava en mans de la comissió de festes, “la beguda era gratis per als membres, els seus amics i els amics dels seus amics”, la qual cosa suposava “una despesa terrible i no donava beneficis”.

Traient a concurs la barra, l’ajuntament vol mantenir les invitacions als 25 membres de la comissió de festes, que treballa per organitzar la cercavila, balls i altres actes de la celebració, i assegurar al mateix temps que el bar proporciona ingressos en lloc de pèrdues.

Monterde va apuntar que l’ajuntament ha decidit fer servir aquest sistema per contractar els serveis de bar que s’instal·lin a les festes de Sort al llarg de l’any. Si bé és freqüent que un ajuntament rebi una quota d’invitacions durant les celebracions, no ho és tant que un consistori les detalli en les clàusules d’un concurs.

Les claus

Servei professional.

El consistori vol separar la gestió del bar, per als professionals, i els actes festius, per a la comissió municipal.

  • Revertir les despeses.

    L’alcalde sosté que fins ara “la beguda (durant el Carnaval) era gratis per als amics, els seus amics i els amics dels seus amics”, la qual cosa impedia que hi hagués beneficis.

  • Totes les festes

    . La clàusula s’aplicarà en tots els concursos de llicència d’ús del servei de bar.

  • Ajornen un any la nova tarifa de l’aigua per als nuclis agregats L’ajuntament de Sort ha decidit ajornar de nou, en aquest cas, un any més l’aplicació per primera vegada d’una taxa per la gestió de l’aigua als nuclis agregats, que mai no han pagat pel servei ni pel consum. La taxa seria de 60 euros anuals i afectaria uns 300 habitatges dels catorze nuclis del municipi. L’alcalde, Raimon Monterde, ha decidit ajornar l’aplicació de la taxa davant de la impossibilitat de moment d’explicar als veïns dels pobles el motiu de la mesura. El primer edil va apuntar que ben aviat s’iniciarà una campanya informativa al llarg d’aquest any en la qual explicarà què ha motivat la taxa.

    tracking