SEGRE

INFRAESTRUCTURES TRENS

El Govern estudia traslladar l'estació de Balaguer per integrar el tramvia

Cent metres al sud, a petició del consistori

La vies del tren a Balaguer i l’estació, que es vol traslladar 100 metres al sud.

La vies del tren a Balaguer i l’estació, que es vol traslladar 100 metres al sud.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori estudia traslladar l’estació de tren de Balaguer uns 100 metres cap al sud per millorar la integració urbana del futur tramvia, que substituirà la línia ferroviària actual al municipi. Fonts de la conselleria van confirmar que s’estudia aquesta alternativa sol·licitada pel consistori per aconseguir més accessos cap a l’àrea d’Inpacsa i prolongar l’actual passeig de l’Estació.

Així ho va explicar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, en l’última reunió de la comissió de seguiment de les obres, que va ser presidida pel secretari de Mobilitat i Infraestructura, Ricard Font. Vidal va explicar que el departament treballa ja en un projecte que englobi aquesta proposta de l’ajuntament per poder quantificar el cost final i que l’objectiu és aconseguir més permeabilització al voltant de la via.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, considera que el projecte “marcarà el futur urbanístic de la ciutat”

Vidal va recordar que aquesta petició està molt estudiada i hauria de ser atesa perquè “el projecte marcarà el futur urbanístic de la ciutat”. Des del departament van confirmar que es treballa en el projecte per modificar l’actual i adaptar-lo o modificar-lo urbanísticament. Tanmateix, no van poder avançar més detalls ni terminis. Els canvis, segons Vidal, podrien encarir el projecte en dos milions d’euros, dels cinc previstos i, probablement, en retardarà l’execució més d’un any. Vidal va recordar que els canvis han estat consensuats amb els grups polítics del consistori. De fet, Vidal els va convocar per decidir les modificacions i tots van arribar a la decisió de traslladar l’estació i que les vies siguin al mateix nivell sense pedres de basalt, tret del PDeCAT, que va considerar que el projecte que es contemplava fins ara era l’adequat, va dir.

tracking