SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Investiguen un home per intentar ofegar el seu marit amb un coixí al Segrià

La víctima, d’uns 70 anys, va patir ferides a la cara i a la mà per l’agressió || Es va escapar del domicili sense el mòbil i va haver de demanar auxili en una gasolinera

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida investiga un home per agredir suposadament el seu marit i intentar ofegar-lo amb un coixí en un domicili del Segrià. Tal com consta a la interlocutòria de l’Audiència Provincial de Lleida al qual ha tingut accés aquest diari, els fets van ocórrer a començaments de febrer de l’any passat quan el matrimoni va mantenir una discussió arran de la qual l’investigat, d’uns 50 anys, hauria colpejat a la cara i a la mà la víctima, d’uns 70 anys, que també hauria intentat ofegar amb un coixí.

Segons van explicar fonts properes al cas, la víctima va aconseguir finalment escapar-se de la casa i va fugir corrent a una gasolinera propera, on va demanar auxili, ja que no havia pogut sortir del domicili on van ocórrer els fets amb el telèfon mòbil.

Després d’avisar de l’ocorregut, la víctima va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra en la qual, segons la interlocutòria de l’Audiència de Lleida, assegurava que el seu marit sempre havia sigut “molt possessiu i controlador”. Posteriorment, també va acudir al servei d’Urgències per ser atès de les ferides sofertes.

Segons ha pogut saber aquest diari, agents de la policia autonòmica van localitzar l’endemà dels fets al municipi de Reus el presumpte autor de l’agressió, a qui se li va prendre declaració per aquests fets i se’l va citar per comparèixer en un judici ràpid que s’hauria d’haver celebrat l’endemà als jutjats de Lleida. Tanmateix, no va ser així perquè la víctima no va comparèixer al no haver estat citada, per la qual cosa va presentar el recurs corresponent (vegeu el desglossament adjunt). El presumpte agressor podria ser acusat en el decurs de la instrucció d’un delicte de lesions.

La parella es trobava casada en el moment de la presumpta agressió, ja que no s’havia presentat cap demanda de divorci, i no existien antecedents previs per delictes de violència domèstica.

El jutjat d’Instrucció va tancar el cas, però l’Audiència el reobre Dos dies després dels fets, el jutjat encarregat de la instrucció va acordar el sobreseïment provisional del cas al no quedar acreditats els fets. Tanmateix, la víctima va presentar un recurs davant de l’Audiència de Lleida, que ha acordat reobrir-lo. I és que el tribunal provincial considera que existeixen indicis tenint en compte l’informe mèdic del denunciant. A més a més, sosté que la víctima no ha presentat declaració davant de presència judicial perquè no va poder ser citat (no va ser localitzat pels Mossos d’Esquadra) i, per tant, tampoc ha estat reconegut pel metge forense. Per això, l’Audiència de Lleida assegura en el seu escrit que el present cas es va arxivar de forma “prematura” i que han de practicar-se més diligències per “ajudar a l’esclariment dels fets denunciats”.

tracking